Palamós destinarà 180.000 euros de subvencions a programes d'inserció sociolaboral

Palamós destinarà 180.000 euros de subvencions a programes d'inserció sociolaboral
Palamós

Data: 13/12/2018

L'Ajuntament de Palamós destinarà l'any vinent prop de 180.000 € per a desenvolupar al municipi propostes de formació i inserció sociolaboral. Formen part d'una partida de subvencions de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de promoure l’ocupació fomentant la igualtat d’oportunitats i la no discriminació en el treball de les persones amb especials dificultats.

La subvenció està dividida en tres parts. Una de 31.376 € aportats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social Espanyol, destinada a la contractació d’un agent d’ocupació i desenvolupament local (AODL) amb l’objectiu de coordinar accions de millora de l’ocupabilitat de les persones a Palamós. L'altre, de 11.000 € del SOC destinada a la contractació d'un tècnic en comunicació i prospecció d’empreses amb l'objectiu de dinamitzar i impulsar iniciatives i col·laboracions amb el teixit empresarial local fomentant la realització de pràctiques laborals per a joves així com la seva formació i inserció laboral . Finalment la tercera part és de 136.877 euros atorgats per la Generalitat per fomentar el programa 'Treball als Barris'.  L’Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palamós destinarà aquesta part de la subvenció al desenvolupament d’un dispositiu que preveu poder atendre persones majors de 16 anys, empadronades a Palamós i residents al barri d’actuació, en situació d’atur o millora de feina, inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya.

La proposta formativa en l'àmbit laboral

Tots els cursos previstos són gratuïts, inclouen les pràctiques en empreses del municipi i són adreçats a persones empadronades a Palamós majors de 16 anys, en situació d’atur i inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya.
 
El calendari de cursos formatius a Palamós s’iniciarà el proper mes de gener i s'allargaran fins a desembre i enguany inclourà com a novetat els cursos d'operari del sector nàutic, que es realitzarà al febrer; i també el de cuina amb l'especialitat en peix, que tindrà lloc l'abril.
 
L'oferta formativa de 2019 també inclou el curs de peixateria (gener), atenció al client en anglès (maig), i el curs de personal de neteja sociosanitari (octubre).

Servei d’orientació i tallers TIC

El projecte també permetrà seguir potenciant el servei d’orientació professional per a persones a l’atur, i amb especial atenció a persones en situació de vulnerabilitat.
 
També s’inclou formació en noves tecnologies i comunicació (TIC) i un espai anomenat CONNECTA’T que inclou espai de recerca de feina  i espai de suport per empreses i autònoms i emprenedors.  Aquest servei oferirà tallers especialitzats en l’ús de les noves tecnologies, així com un espai de recerca de feina que comptarà amb l’assessorament d’un professional. Cal destacar com a novetat la creació d'un apartat a l'APP municipal sobre la formació laboral a Palamós.

Agent d’ocupació i desenvolupament local (AODL)


Mitjançant l’Agent d’ocupació i desenvolupament local (AODL) es prioritzarà el servei de Borsa de Treball i prospecció d’empreses reactivant el servei d’intermediació laboral; també s’impulsarà un servei d’emprenedoria donant suport d’orientació i assessorament a les persones interessades a desenvolupar una idea de negoci.
 
Cal destacar que l’Agent d’ocupació i desenvolupament local treballa altres àmbits amb la gestió, relació i tramitació de les subvencionscom les ara rebudes amb el SOC, la Diputació de Girona o el GALP. També dona suport als projectes de ciutat com son la Marca de Garantia Gamba de Palamós, el projecte Palamós Peix o el procés de formació d'emprenedors/es i empreses Crea i Emprèn, i gestiona el web palamosocupacio.cat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia