Palamós habilita un espai per activitats de lleure, recreatives o circences a la ronda Est

Palamós habilita un espai per activitats de lleure, recreatives o circences a la ronda Est
Palamós

Data: 11/12/2018

Durant aquesta setmana s'estan executant els treballs de planimetria i adequació de l'espai d'uns 5000 m2 de l'aparcament de la ronda de l'Est (vial del Port), que l'Ajuntament de Palamós habilita, mitjançant una empresa especialitzada, perquè pugui acollir activitats de lleure, recreatives i culturals, amb l'objectiu preferent que permeti la instal·lació dels circs que visiten el municipi.
 
Fins ara els circs s'ubicaven a l'aparcament de l'Arbreda, que malgrat ser un espai molt cèntric de Palamós, suposava suprimir durant dies moltes places d'aparcament en un àmbit neuràlgic de la vila.
 
L'habilitació d'aquest nou espai no afecta l'àmbit d'estacionament de vehicles habitualment més utilitzat de l'aparcament de la ronda de l'Est, que seguirà mantenint durant tot l'any unes 200 places fixes. Cal destacar també que, sempre que la demanda ho requereixi, aquesta part que ara s'habilita com espai diàfan, també podria ser utilitzada com aparcament.

El projecte previst

Les obres que es realitzen durant aquesta setmana consisteixen a eliminar les dues darreres terrasses de l’aparcament, per a crear una superfície planera i continua que permeti que s’hi pugui instal·lar una carpa d'uns 30 metres de diàmetre i un pas perimetral entorn d’aquesta d'uns 10 metres.
 
A banda també s'adaptarà la terrassa superior d'aquest àmbit per a l’estacionament dels vehicles complementaris, camions, caravanes i remolcs, de les empreses que promouen i gestionen els circs. Aquestes feines s’aprofiten també per a enretirar la resta de terrasses, col·locant malla antigerminant i plantant espígols, de manera que l'espai quedi enjardinat complementant l’arbrat existent.
 
Aquest projecte té un pressupost d'uns 14.000 € i es preveu que aquesta setmana quedi enllestit en la seva major part, pendent de la compactació final dels terrenys, que s'ha de programar condicionat per un temps més sec que permeti fer aquestes feines amb les màximes garanties.
 

Els espais d'aparcament de la ronda de l’Est


El juliol de 2014 es va posar en funcionament aquest aparcament gratuït a Palamós d'unes 300 places situat en uns terrenys de 10.500 m2 ubicats entre la ronda de l’Est (vial del Port) i el camí de Roqueta, limitant amb els barris de les Cases Noves i Mas Guàrdies, i molt a prop de l’Hospital de Palamós.
 
El nou aparcament es feia realitat fruit del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de la vila i l’Hospital de Palamós, que permetia habilitar un nou espai d'estacionament en aquest àmbit, pensant també amb els usuaris de l’Hospital de Palamós.
 
Aquest espai d'estacionament es va sumar als dos ja existents en aquest àmbit, situats en altres punts de la ronda de l'Est i que tenen una capacitat de fins a 93 places.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia