Un total de 31 empreses i serveis obtenen el reconeixement de turisme inclusiu

El Consell Comarcal ha lliurat els distintius a les empreses i serveis, que ofereixen un turisme inclusiu al Baix Empordà. L'acte d'entrega dels reconeixements s'ha oficialitzat aquest dimarts al Parc dels Estanys de Platja d'Aro, on s'han presentat les 31 propostes. De fet, l'èxit de participació ha estat provat, amb 6 entitats més respecte a l'any passat.

Persones amb discapacitat visual, auditiva, usuaris amb mobilitat reduïda o necessitats especials compten amb 31 propostes inclusives per a visitar el Baix Empordà. Per consultar el reguitzell d'empreses i serveis que les ofereixen, el Consell Comarcal ha editat una publicació en 4 idiomes, que està disponible a les oficines de turisme, als ajuntaments i a la web visitempordà. No obstant això, cada un d'ells ha hagut d'emprendre un procediment previ, que consta a grans trets en adaptar l'oferta al tipus de diversitat, per tot seguit, superar una visita de validació d'accessibilitat.

En concret, són 1 càmping, 6 hotels, 5 museus, 8 oficines de turisme, 3 platges, 3 centres històrics, 2 itineraris, 1 casa de turisme rural, 1 bar i 1 empresa d'activitats d'oci, que han participat en el Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà. Platja d'Aro amb 9 recursos és el municipi amb més propostes, seguit de Torroella de Montgrí i l'Estartit, Palafrugell i Santa Cristina d'Aro. 

El Consell Comarcal ha volgut visibilitzar el seu esforç i, per això, aquest dimarts s'ha emprès un acte de reconeixement a les empreses i serveis. Durant la trobada, s'ha fet acte d'entrega d'un diploma, a més d'un adhesiu per penjar a les seves instal·lacions. Aquest és el segon any que es realitza l'esdeveniment i la participació ha augmentat en 6 propostes. 

La voluntat per part de l'ens supramunicipal és realitzar anualment la trobada de lliurament dels distintius i alhora, augmentar les adhesions. De fet, el Pla d'Accessibilitat és pioner a la província de Girona i altres administracions ja s'han interessat per extrapolar la feina al seu territori.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia