L'Hostaleria demana flexibilitzar el confinament perimetral de cap de setmana

L'Hostaleria demana flexibilitzar el confinament perimetral de cap de setmana
Baix Empordà

Data: 23/11/2020

Intervenen: Barbara Hallé, Presidenta Grup Costa Brava Centre; Jordi Mias, President Costa Brava Verd Hotels; Vicenç Fajardo, President Cuina de l'Empordanet - VÍDEO EN PROCÉS

Hotels i Restaurants reclamen ajudes i pagar impostos segons el que han pogut treballar

El sector hoteler i de la restauració de la Costa Brava Centre i l'interior de l'Empordà reclama ajornament d'impostos i taxes i canvis en els criteris de la desescalada per sobreviure. Afirmen que el confinament perimetral fa pràcticament inviable la reobertura en condicions dels negocis i el retorn de la palntilla en ERTOs i demanen flexibilitzar-lo.

En una roda de premsa conjunta la Unió d'Hotelers i Restauradors Costa Brava Centre, Costa Brava Verd Hotels, Cuina de l'EmpordanetCooperativa Costa Brava i Costa Brava Hotels de Luxe han apuntat que una solució podria ser permetre la mobilitat intramunicipal amb una reserva prèvia.  Una opció que asseguren no portaria aglomeracions ja que actualment hi ha un miler de places hoteleres obertes i els restaurants de zones rurals, masies i pobles petits tenen més possibilitat d'esponjar els seus establiments per garantir més distània física.


No ingressen quasi res però segueixen pagant impostos


El sector turístic que directament respresenta més del 10 % del PIB del Baix Empordà, afirma que ha fet les coses bé, ha adaptat els seus establiments a les mesures de prevenció de la pandèmia i ha fet un esforç de pedagogia entre la seva clientela.

Al costat de mesures que flexibilitzin els confinaments permietrals, des del sector reclamen ajudes directes. Asseguren que és insostenible no tenir cap ingrés per un tancament obligat i en canvi haver de seguir pagant la majoria d'impostos.

Flexibilització i impostos a banda des de la restauració han recordat la quantitat de famílies que depenen del negoci i la incertesa de saber quan la plantilla es podrà reincorporar a la feina

Poder obrir més enllà del toc de queda


En matèria de restauració el sector turístic demana poder obrir més enllà del toc de queda, almenys fins a les 23.00 hores.

En condicions normals el Baix Empordà tindria activa un 35% de la seva capacitat hotelera. Actualment estan oberts poc menys del 10% dels establiments. Amb les actuals condicions de la desescalada el sector creu que no podrà treballar fins el 21 de desembre, quan està previst que s'aixequi el confinament municipal de cap de setmana.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia