La restauració "sobreviu" als municipis petits

Pals

Data: 25/03/2021

INTERVÉ: Joan Carles Sanchez, xef Es Portal de Pals.

La mobilitat per Catalunya amb la bombolla de convivència suposa una glopada d'aire pels restaurants de l'Empordà, en especial pels que es troben ubicats en petits municipis. Així doncs, els professionals reclamen que no es facin passos enrere i al mateix temps, se'ls valori com a sector primordial.

Després d'un any "sobrevivint" a les conseqüències de la pandèmia, l'hostaleria reclama que se'ls tingui en consideració en els processos de vacunació, per tal de donar seguretat als treballadors i als clients.

La problemàtica de reservar i no presentar-se
Paral·lelament, posen sobre la taula la problemàtica de les reserves fantasma, és a dir, aquelles on el client no s'arriba mai a presentar. Amb un 30% d'aforament i sense poder servir sopars, una taula buida suposa una gran despesa.

Bones previsions per Setmana Santa
A les portes de Setmana Santa, les previsions són bones pel que fa al nombre de reserves. Tanmateix, l'estabilitat en les mesures i el bon temps seran qui dictaminin els resultats finals.

Clientela diversa
Al Baix Empordà, el sector serveis beu majoritàriament dels clients d'arreu de la província i la zona de Barcelona. Per aquest motiu, fer un pas en fals i recular cap al confinament comarcal o inclús, municipal suposaria la sentència de mort de molts locals.

Els restauradors fent de "policia"
Segons afirmen els professionals de la restauració, el millor panorama es situa amb l'obertura de la frontera, especialment amb França. A més, asseguren complir estrictament amb les mesures dictades pel PROCICAT, fent sovint de "policia".

Amb incertesa, però alhora esperança afronta el sector serveis la Setmana Santa. I és que amb l'aixecament del confinament comarcal i l'arribada del bon temps, són moltes les persones que s'apropen a visitar la nostra comarca.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia