Comencen les obres que convertiran la plaça Alabric amb el Parc Central de Sant Feliu

Comencen les obres que convertiran la plaça Alabric amb el Parc Central de Sant Feliu
Han començat les obres que han de convertir la plaça Alabric de Sant Feliu de Guíxols en el Parc Central. S'han instal·lat tanques al perímetre en el que s'inicien els treballs i s'han fet els canvis necessaris a l'entorn de la circulació dels vehicles. Amb el tancament d'una part de la plaça Alabric que ha provocat l'eliminació de diverses places d'estacionament, en aquests moments estan habilitant més espais per a l'estacionament de vehicles justa al final del carrer Rufo amb l'inici del carrer Dos de Maig.

Durant la setmana passada es van estar fent les cates prèvies a l'execució de la primera fase de les obres que s'ha iniciat fa un parell de dies. Les obres tindran una durada aproximada de 10 mesos i permetran crear 9.000 metres quadrats de zona verda que esdevindran el parc urbà més gran de la ciutat. 

Es tracta d'un projecte estratègic no només en clau urbanística sinó també social, ja que ha d'esdevenir la unió del barri de Vilartagues amb altres sectors de la ciutat.  A diferència d'altres grans obres com les del Passeig Rius i Calvet, les actuacions de l'entorn de l'Asil seguiran ininterrompudament durant l'estiu. 

Passat l'estiu està previst que les obres entrin de ple al carrer Dps de Maig així com a l'illeta del davant de la plaça d'Alabric i que comenci el moviment de terres a l'actual aparcament de la plaça per tal d'intervenir en els subministraments, la qual cosa afectarà la mobilitat de la zona. 

Des de l'ajuntament ja s'han reunit amb els veïns del barri per demanar comprensió per les obres i paciència fins que no es disposi de l'aparcament alternatiu de l'antiga fàbrica Aglotap, la creació del qual s'ha endarrerit per causes burocràtiques alienes al consistori. 

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia