La Costa Brava registra 4,9 milions de turistes l'any 2021

Baix Empordà

Data: 02/02/2022

El Patronat de Turisme Costa Brava-Girona de la Diputació de Girona ha presentat el balanç de l'activitat turística de l'exercici 2021. Ho ha fet a partir de l'informe elaborat per l'Observatori del Departament d'Innovació Turística de la Fundació Eurecat a través de la plataforma TDS.

La Costa Brava va registrar més de 4,9 milions de turistes - 27% menys que el 2019 - que van generar gairebé 15,3 pernoctacions - 35% menys que el 2019 -.

Per mercats de procedència de visitants, el mercat català va ser el primer de la destinació, seguit del francès, el de la resta de l'Estat, el neerlandès i en cinquena posició, l'alemany.

El mercat català ha crescut un 5,7% en pernoctacions, tanmateix entre els estrangers de la Costa Brava és on s'ha registrat el descens més elevat, que ha decaigut fins a un 58%.

Pel que fa a places d'allotjament turístic reglat, entre hotels, apartaments i càmpings, l'ocupació mitjana global va ser del 34%, 9 punts percentuals per sota de l'ocupació mitjana del 2019.

D'entre aquests allotjaments turístics, els càmpings són els establiments que van rebre més pernoctacions durant l'any a la Costa amb un total de 6,7 milions, seguits molt de prop pels hotels, que van assolir-ne 6,6 milions. La punta d'ocupació anual sí que es va trobar en hotels. Va ser durant la segona quinzena d'agost, quan es va aconseguir una ocupació del 81%. La mitjana de nits d'estada s'ha situat en 3,1. 

Malgrat no haver obtingut les xifres de l'any 2019, l'anàlisi comparativa entre els exercicis 2020 i 2021, els dos anys de pandèmia, el diferencial de variació és positiu tant pel que fa al nombre de visitants com al de pernoctacions, en un 69%.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia