El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, compromès a analitzar el parc eòlic marí

Baix Empordà

Data: 01/02/2023

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona treballa per analitzar els avantatges i inconvenients de la projecció d'un parc eòlic marí a l'Empordà, conscients de la preocupació sobretot del sector turístic. D'altra banda, des del Patronat veuen en bons ulls la proposta del tren tram a la comarca.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona admet la preocupació del sector privat a l'Empordà , sobretot agrupacions de turisme, envers la projecció de diversos parcs eòlics marins al golf de Roses. El vicepresident de l'ens de promoció turística, Jaume Dulsat recorda que no tenen competència en decidir si construir o no un projecte d'aquestes característiques. Tot i això, assegura que treballen per estudiar i analitzar els avantatges i inconvenients del macro parc eòlic marí per poder arribar a posicionar-se.
 

"Ens hem compromès a tenir una reflexió profunda per analitzar el parc eòlic marí"- Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Malgrat la manca de consens al territori i el sector científic aquest any el Govern de l'Estat ha de publicar al BOE el Pla d'Ordenació de l'Espai Marítim on es detallarà a on i quants aerogeneradors s'hi podran col·locar. Després s'haurà de decidir quin projecte dels presentats podrà realitzar la proposta a la zona.

En el que si s'ha posicionat, el vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat és sobre el projecte tren-tram que es planteja a la comarca del Baix Empordà. Una infraestructura ferroviària que veu en bons ulls com a alternativa per revertir la crisi climàtica i a més per afavorir la mobilitat als turistes.

En aquest sentit, una de les accions d'enguany del Patronat és la creació d'una secretaria de sostenibilitat dins el qual s'emmarca diversos aspectes com la mobilitat sostenible.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia