Palafrugell estrena Estació Meteorològica Automàtica

Palafrugell

Data: 29/12/2021

A la web de meteo.cat, a l'apartat d'observacions, es pot consultar des d'aquest dimecres la informació meteorològica de Palafrugell a temps real. Un simple gest, a l'abast de tothom, que esdevé factible gràcies a la inauguració de la nova estació meteorològica automàtica del municipi. Les seves instal·lacions estan ubicades al sud de la població, en un entorn qualificat "d'idoni". 

La nova estació disposa de sensors per a mesurar la temperatura, la humitat relativa, la precipitació, la irradiància solar, així com la velocitat i direcció del vent. A través dels seus dispositius s'obté informació precisa, la qual s'emmagatzema, i cada mitja hora s'envia a la seu del Servei Meteorològic de Catalunya. Els valors obtinguts són tractats per a professionals i esdevenen cabdals en matèria de vigilància, planificació territorial, avaluació de recursos hídrics i recerca.

Amb la clausura de l'acte inaugural d'aquest dimecres, les instal·lacions de Palafrugell passen a formar part de les 190 estacions automàtiques de Catalunya i complementen les fins ara presents al Baix Empordà, ubicades a Castell d'Aro, Monells, La Bisbal, La Tallada, Serra de d'Aró i Torroella de Montgrí. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia