Un 70% de la flota d'arrossegament torna a la feina dividida en dos grups alterns

Palamós

Data: 28/04/2020

Intervé: Toni Albalat, patró major de la Confraria de Palamós

16 barques d'arrossegament del total de 22 que operen al port baixempordanès van decidir tornar a la feina aquest dilluns després de la parada forçada per la pandèmia, que va impedir que cap vaixell sortís des del passat 25 de març. Ara la majoria de pescadors han reprès l'activitat però s'han dividit en dos grups, que de moment operaran en setmanes alternes.

Les mesures de seguretat s'han intensificat. Tots els membres de les tripulacions ja compten amb material d'autoprotecció individual adequat com guants i mascaretes. També vetllen per intentar mantenir el distanciament dins de les embarcacions. Un dels canvis més substancials es produeix a la llotja del peix, on a partir d'ara i per motius de seguretat només hi pot entrar el propi personal de la llotja. La subhasta també transcorre amb les màximes precaucions. 

La vintena de vaixells d'arts menors no han arribat mai a aturar la seva activitat i segueixen treballant. Per contra, les 4 embarcacions d'encerclament segueixen a port donada la dificultat de mantenir la seguretat en vaixells de mida reduïda i amb un alt nombre de tripulació.

Una de les preocupacions de la confraria de pescadors de Palamós durant la tornada és controlar el volum de pesca capturada per evitar saturar el mercat.
Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia