Seguiran cinc anys més amb el Pla de Gestió de la Gamba de Palamós

Palamós

Data: 29/05/2018

Intervé: Toni Albalat, patró major de la Confraria de Pescadors

Amplien el Pla de Gestió de la Gamba de Palamós 5 anys més. El model de cogestió adoptat el 2013, amb les seves conseqüents mesures, ha deixat satisfet a tothom i se seguirà, com a mínim, fins al 2023.

Tots els sectors implicats en el pla, és a dir, científics, tècnics de l'administració pública, pescadors i membres de la Càtedra d'Estudis Marins de la UdG hi han estat d'acord: s'estan veient bons resultats. No es pot parlar amb números exactes, i és que encara no hi ha dades científiques. A vista dels pescadors, però, la millora en les captures és evident. A més, el sistema de treballar únic al Mediterrani fa que tothom s'hagi fixat en Palamós.

Algunes de les mesures adoptades el 2013 passaven, per exemple, per implementar vedes de 60 dies l'any o utilitzar portes d'arrossegament amb menys impacte sobre el fons marí.  A més, el pla no és estàtic i està en constant evolució. L'última aportació ha estat l'ús de xarxes amb malles de 50 mil·límetres, 10mm més del que marca la legislatura, des d'aquest 12 de maig. Així s'estalvien la pesca de la gambeta que ha d'esdevenir una gamba més gran. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia