SOS Costa Brava porta el projecte urbanístic de Cap Roig als Tribunals

SOS Costa Brava porta el projecte urbanístic de Cap Roig als Tribunals
Palafrugell

Data: 01/08/2019

Intervenen: Eduard de Ribot, advocat SOS Costa Brava; Sergi Nuss, Natus; Marga Riera, Salvem el Golfet

SOS Costa Brava ha interposat un recurs contenciós administrat davant el TSJC contra el pla urbanístic que permet desenvolupar a la Fundació La Caixa diverses edificacions a la zona de Cap Roig.

L'entitat veu diversos incomplients greus de la normativa urbanística vigent i una incongruència manifesta amb el futur desenvolupament del Pla Director Urbanístic Costaner i la moratòria constructiva vigent. Per SOS Costa Brava no té cap sentit que mentre s'està treballant per desclassificar sóls urbanitzables no consolidats es permetin construccions en una zona no urbanitzable i protegida com és Cap Roig.  

Els ecologistes consideren que el que el pla dels Ajuntaments de Palafrugell i Mont-Ras amb el vist-i-plau de la Generalitat tindrà un gran impacte ambiental.

Projecte amb diverses edificacions

El projecte de la Fundació La Caixa preveu la construcció d'un auditori-palau de congressos soterrat, un edifici de dues plantes als hivernacles dels Jardins de Cap Roig, un edifici a l'antiga pedrera i la modificació del Castell per fer-hi un espai de recepció a l'entrada.

SOS Costa Brava recorda que l'espai on es volen construir tots aquests edificis és un Espai d'Interés Natural (PEIN)  dins la xarxa Natura 2.000 i també una zona d'especial protecció per les Aus (ZEPA).A més el castell és Bé Cultural d'Interés Nacional (BCIN).

Veuen en el projecte urbanístic vulneració del Pla Territorial Parcial de les Comarques Gironines, infracció de les normatives urbanístiques locals que no permeten ampliacions superiors al 20% en edificis dins terrenys rurals i que no s'ha justificat la necessitat de construir aquests edificis en un espai que gaudeix jurídicament dels màxims nivells de protecció.

Incompliments dels acords de cessió dels terrenys

Per si els arguments naturalístico-jurídics no són suficients la plataforma ecologista també posa damunt la taula elements de caire ètic i moral. Recorden que els jardins de Cap Roig van ser cedits per la família Woevodsky a la llavors Caixa de la Diputació de Girona a canvi d'un seguit de requisits entre els quals hi ha que cap modificació de l'entorn s'havia de fer sense l'autorització d'un patronat, que no existeix; i que no es construissin edificacions a l'espai.

Els ecologistes han explicat que disposen de documents d'hereus de la família Woevodsky defensant la seva posició.

L'equip jurídic de SOS Costa Brava preveu que el contenciós serà llarg i admet que no atura res fins a la sentència, però també han explicat que el pla urbanística provat és marc i que cada edifici que vulgui aixecar la Fundació La Caixa s'ha d'autoritzar per separat. Han advertit que presentaran batalla en cada un d'aquests tràmits fins aturar el projecte.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia