Palamós posa nom a tres nous carrers

Palamós

Data: 21/05/2019

L'Ajuntament de Palamós ha escollit el nom de tres carrers de nova creació a la zona del Pla de sa Nau a través d'un procés de participació ciutadana. Aquestes tres vies s'anomenaran "de les triadores", "de les remenadores" i "de les pageses" en memòria a tres dels oficis més vinculats a les dones palamosines en el passat. 

Les triadores treballaven a la indústria surera i eren un grup molt nombrós dins la població. Les remenadores es dedicaven a arreglar les xarxes dels pescadors i gràcies a la seva feina la pesca ha estat tradicionalment una font important per a la població de Palamós. Per la seva part, les pageses també van ser importants en el desenvolupament agrícola de la vila de Palamós a les planes i a la muntanya. 

Aquestes nous carrers sorgeixen fruit de la perllongació del carrer d'Enric Vincke, que actualment es troben en fase d'execució de la seva urbanització. Dos d'aquests nous carrers connectaran l'Enric Vincke amb l'avinguda de la Llibertat i el tercer ho farà entre l'Enric Vincke i el carrer Núria. 

A banda d'aquests tres carrers, també s'ha escollit el nom que substituirà l'actual carrer de Remigi Robau i Morató, situat al barri de les Cases Noves, pel nom d'Engràcia Ayats Oliva més coneguda com a "Gracieta". Remigi Robau i Morató és el nom d'un ex-combatent del bàndol franquista que va pertànyer a la Falange Española Tradicionalista-JONS. El nom d'Engràcia Ayats, correspon a una palamosina nascuda el 1907, que durant la postguerra es va fer famosa per l'estraperlo i el contraban de tabac, pa, cafè i tot tipus de productes de primera necessitat, a més de burlar diverses vegades la Guàrdia Civil amagant gènere en el seu domicili al carrer Major durant més de 60 anys, on regentava una tintoreria. 

Fora d'aquest procés participatiu, la Comissió del Nomenclàtor també ha aprovat el nomenament del petit tram de carrer que hi ha situat damunt l'àmbit de la Pederera, al Pedró, concretament entre els carrers de Còrsega i el de Sardenya, i que ara rebrà el nom de passatge de la Pedrera

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia