Els càmpings gironins inverteixen 45 milions d'euros en millores per aquesta temporada

El sector del càmping a les comarques gironines ha invertit aquesta temporada més de 45 milions d'euros per convertir-se en autèntics resorts amb uns serveis de gran qualitat adaptats a les exigències del mercat, respectant l’entorn, amb una gestió moderna i sostenible. En els últims cinc anys els càmpings gironins han invertit 150 milions d'euros.

Un dels aspectes que més treballen els càmpings gironins és la sostenibilitat mediambiental per avançar en la línia d’un turisme responsable, d’anar implementant mesures que contribueixin a reduir l’efecte del canvi climàtic i fer-ho en consonància amb la consciència de molts dels visitants de respecte per l’entorn. Molts establiments es troben a la costa o en paratges únics i parcs naturals. En aquest sentit s’han fet millores en les canalitzacions d’aigua per integrar-les més en l’entorn, construccions de carrils bici, adquisició de vehicle elèctrics o instal·lacions de plaques fotovoltaiques per subministrar energia a les instal·lacions.

Algunes de less millores fetes aquesta temporada van en la línia de diversificar les tipologies d'allotjament primant la qualitat i no la quantitat. En aquest sentit es creen noves experiències del sector cap al glamping, una tendència que cada vegada va a més . Per exemple, l’Eurocamping, de Sant Antoni de Calonge, ha reforçat l’aposta pel glamping que ve duent a terme els últims anys i enguany ha instal·lat 14 nous bungalous de gran qualitat amb piscina i spa privats. Són bungalous de 60 m2, totalment equipats i amb una àmplia terrassa que estan situats en un espai propi dins el càmping amb un entorn enjardinat que ofereix un ambient de desconnexió i de contacte amb la natura. 

Una altra de les principals línies de les inversions efectuades enguany als càmpings gironins és per continuar amb la gran aposta del sector per l’especialització. Actualment el 50 per cent dels càmpings que formen part de l’Associació tenen un centre de lleure propi com centres de busseig; una vintena tenen centres de caiac, paddle surf, o windsurf; una vintena més tenen un centre de bed&bike i el càmping Bassegoda Park d’Albanyà compta amb un centre astronòmic a les seves instal.lacions.

El càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador és el primer d’Espanya amb bungalous autosuficients.  El càmping Sant Miquel, de Colera, va ser un dels pioners en l’especialització. Compta amb un centre de busseig propi per poder practicar activitats nàutiques a les dues reserves naturals que hi ha a la zona. 

D’altra banda, en els càmpings gironins també s’han fet millores en noves zones tematitzades amb piscines i àrees de lleure, en la creació de zones esportives o mini clubs per als més petits . I en les recepcions, espais comuns, zones específiques per a les mascotes, parcs infantils o restaurants, en les connexions a Internet amb xarxes de fibra òptica, i en l’accessibilitat per les persones amb mobilitat reduïda.

L’Associació de càmpings de les comarques de Girona és la més antiga d’Espanya, compta amb 73 associats i ofereix unes 120.000 places d’allotjament. Els càmpings gironins generen al voltant de 10 milions de pernoctacions l’any, i donen ocupació directa a uns 7.000 treballadors. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia