Stop Macro Parc Eòlic Marí defineix d'il·legal i incert el parc eòlic al Golf de Roses

En el manifest redactat en l'acte, des de la plataforma Stop Macro Parc Eòlic Marí, sol·liciten: La suspensió de qualsevol iniciativa relacionada amb la generació d’energia eòlica marina al Golf fins que no s'apliqui una transparència total en els procediments,;la reclamació de la participació local; la resolució de les qüestions legals del recurs i la demostració amb estudis centíficis de la compatibilitat del projecte amb la conservació dels valors actuals del territori.

Durant el debat organitzat a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí sobre el futur macro parc eòlic al Golf de Roses, el portaveu de la plataforma Stop Macro Parc Eòlic Marí, Ferran Vallespinós, va instar a no procedir amb el projecte fins a tenir els resultats d’estudis científics que determinaran l’impacte d’aquesta infraestructura a la Costa Brava Nord.

D’altra banda, Eduard de Ribot, l’advocat que representa l’oposició al Pla d’Ordenació de l’Espai Marítim, va argumentar que la designació del Golf de Roses per al parc eòlic és il·legal. Segons ell, viola el principi de precaució necessari en projectes amb impacte ambiental i posa en risc valors ambientals i faunístics excepcionals de la zona, protegida des de 2009. De Ribot també va assenyalar irregularitats en el procediment, com la falta de consulta prèvia a la ciutadania i als sectors afectats, i va mencionar que el recurs ha estat admès pel Tribunal Suprem.

La plataforma també critica que la Generalitat promogui un projecte d’investigació, el PLEMCAT, en una zona no adequada per a la recerca, temint que sigui un pas cap a l’ocupació del mar per facilitar futures instal·lacions industrials.

En concloure el debat, es va redactar un manifest amb el recull de sol·licituds exposades durant l'acte. Com son, la suspensió de qualsevol iniciativa relacionada amb la generació d’energia eòlica marina al Golf fins que no s'apliqui una transparència total en els procediments, la reclamació de la participació local, la resolució de les qüestions legals del recurs i la demostració amb estudis centíficis de la compatibilitat del projecte amb la conservació dels valors actuals del territori.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia