Palamós aconsegueix 1.37M d'euros pel projecte de reforma integral del mercat municipal

Palamós

Data: 13/04/2023

L'ajuda prové de fons europeus Next Genereation, dins de la convocatòria per la rehabilitació d'edificis de titularitat pública en el marc del pla de recuperació, transformació i resiliència. 

D'entre les actuacions que es presenten amb el nou projecte, s'hi troba el canvi de la façana d'obra ceràmica sense aïllament tèrmic i poca obertura de vidres, que serà substituïda per una façana amb vidres d'alta resistència tèrmica i solar per la planta baixa. Amb la intenció de guanyar en il·luminació natural, visibilitat del producte i integració de l'edifici amb l'entorn exterior. Pel que fa a la primera i segona planta, la façana serà substituïda per una d'obra tèrmica permeable que farà de filtre amb l'interior. També està previst implantar plaques fotovoltaiques i equips d'alt rendiment elèctric per reduir més del 30% del consum actual i obtenir la qualificació "A". Un altre dels aspectes a destacar del projecte, és que la planta baixa s'aixecarà 20 cm del nivell actual amb la intenció d'evitar els efectes de les inundacions del carrer.

En segon lloc, també serà millorada l'accessibilitat instal·lant un ascensor i eliminant els graons amb l'exterior. Quant a la plaça del davant, s'actuarà afegint arbrat perquè serveixi com a punt verd del barri i també com a espai de venda exterior.

La quantitat de l'ajuda rebuda, representa més d'un 60% de l'estimació del cost total de l'actuació, que ha estat pressupostada en més de 2M. Es tracta d'un projecte que actua en el consum energètic, l'accessibilitat, la permeabilitat i la integració de l'edifici en l'entorn, la millora de les instal·lacions i la renovació estètica, així com per resoldre problemes d'inundabilitat. Una altra línia d'actuació de la reforma integral busca treballar en la dinàmica interna del mercat, oferint tasts i promoció dels productes dels mateixos paradistes.

Havent aconseguit el finançament pel projecte, es preveu que aquest pugui esdevenir una realitat dins els terminis marcats pel govern municipal, que com ha fet públic l'alcalde de Palamós, ho daten entre els anys 2025 - 2026.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia