L'atur cau un 9,7% al Baix Empordà durant el mes de juny

Baix Empordà

Data: 04/07/2022

El Baix Empordà registra una caiguda de 487 aturats durant el mes de juny, i es manté així, la tendència a la baixa dels últims cinc mesos. Si comparem les dades amb l'any passat, l'esperit de recuperació és present amb un 28,7% de persones menys a les llistes del SOC.

L'inici de la temporada d'estiu i la recuperació del turisme internacional són algunes de les principals causes, segons els experts, de la creació de nous llocs de treball. A la comarca, durant el juny, van trobar feina unes 487 persones, xifra que situa l'actual nombre d'aturats en 4.541. En termes percentuals, això es tradueix en una reducció del 9,68% respecte al mes de maig. Una tendència a la baixa, que es registra consecutivament des de fa cinc mesos.

Sant Feliu de Guíxols registra el nombre més gran d'aturats
Per municipis, Sant Feliu de Guíxols encapçala la llista amb 866 aturats, el segueix Palafrugell amb 855 i Palamós amb 602.

Gairebé un 29% de les persones han trobat feina en el transcurs d'un any
Si comparem la situació actual amb ara fa un any, la diferència és abismal. En concret, el juny de 2021 a la comarca hi havia 6.370 persones inscrites a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya, és a dir, un 28,7% més d'aturats respecte enguany.

La tendència de recuperació es generalitza a Catalunya
Al conjunt de Catalunya la tendència es manté amb un descens mensual de 9.946, la xifra més baixa en 14 anys.

La temporada estival també condiciona les dades de contractació. Segons recull el Ministeri de Treball, a les comarques gironines durant el juny s'han signat un 36% més de contractes, i s'han reubicat uns 34.000.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia