Ja queda menys pel Centre d'Interpretació del Vi de Calonge

Calonge, terra de singulars vins, preveu obrir el Centre d'Interpretació del Vi al carrer Major del Municipi aquest estiu. La idea, però, és traslladar més endavant de forma definitiva, el projecte a l'antic convent de les germanes Carmelites. Aquesta obra suposarà un canvi significatiu per la vila, i sobretot pel seu nucli antic.

Calonge està treballant per a la construcció d'un futur Centre d'Interpretació del Vi. De moment, està previst que l'emplaçament s'instal·li de forma provisional al carrer Major del municipi aquest estiu, i que el seu cost no sobre passi els 35.000 euros. Més endavant, es vol traslladar el centre de forma definitiva a l'antic convent de les germanes Carmelites, que es troba també en aquest carrer.

I és que no és casualitat que un centre com aquest es faci a Calonge, ja que sempre ha estat terra de vins, i a més, recentment s'han descobert 11 vinyes que són úniques al món a través d'un estudi de la Universitat de La Rioja, en un terreny de 6000 m². De fet, a la mateixa Rioja, han tardat 30 anys per trobar-ne només 3.

A més, en aquests moments la Universitat Rovira i Virgili està fent un estudi de tot el que és el terme municipal per veure si surt algun tipus de genoma nou. Per tot això, el projecte definitiu a l'antic convent, resulta tot un gran repte per Calonge.

Aquest projecte serà un canvi significatiu per al nucli antic de la vila, i a més s'ha de tenir en compte que el pati del centre calongí i tot l'espai que hi ha al costat del teatre cinema Fontova, quedaran units en un sol espai públic que serà la plaça, així l'aspecte tancat del nucli antic, passarà a ser airejat i obert, i, per tant, més agradable per a viure-hi i visitar-lo.

Entre aquestes característiques, i l'acompanyament de les bodegues de Calonge i la Fundació Remences XXI, actualment s'està treballant per donar cabuda a diferents maneres de fer vi, amb especial atenció a les vinyes prefil·lòxiques, que pot ser,  gràcies a la seva singularitat, han pogut perdurar en el temps.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia