Palafrugell guardonat amb la millor iniciativa tecnològica de l'administració local

Palafrugell

Data: 17/11/2020

Intervenen: Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, i Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona. 

L'Ajuntament de Palafrugell ha estat guardonat amb el premi E-TECH 2020 com a millor iniciativa en l'àmbit de l'administració local, que atorga l'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona. El guardó ha estat concedit per la creació de l'aplicació per controlar l'aforament de les platges, anomenada 'Palafrugell al mòbil'.

La gala de premis E-Tech es va celebrar aquest dilluns a la tarda a Girona i es va poder seguir en streaming. El seu objectiu és reconèixer les millors iniciatives o projectes relacionats amb les noves tecnologies per part d'empreses o entitats gironines. Una de les 10 categories dels premis és el que reconeix el projecte més destacat en l'àmbit tecnològic desenvolupat des d'una administració local. En la seva 14a edició, l'Ajuntament de Palafrugell fou el guanyador després de ser escollit com a finalista acompanyant dos projectes de l'Ajuntament de Girona.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va ser l'encarregat de lliurar el premi al municipi baix-empordanès. En un parlament concís, però contundent, el polític va remarcar la importància de les noves tecnologies dins de l'administració pública.

L'aplicació 'Palafrugell al mòbil' va ser creada per limitar l'accés de gent a les platges del municipi, així com informar els usuaris de l'aforament en temps real. Al final de la temporada d'estiu, es van comptabilitzar unes 10.000 descàrregues de l'aplicació amb un total de 538.000 continguts monitorats en tres mesos.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia