Dos objectius que van lligats de la mà: les dones i l'economia blava

Palamós

Data: 10/03/2023

L'empoderament, la visibilitat, el reconeixement, la igualtat, la participació i la promoció econòmica de la dona dins del món del mar, han estat alguns dels objectius mencionats a la trobada "Dones i economia blava" celebrada a l'Espai del Peix a Palamós, amb motiu del 8M.

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, la Càtedra d'Estudis Marítims i el Europe Direct de la Universitat de Girona han celebrat una trobada sobre "Dones i economia blava" a l'Espai del Peix a Palamós, amb l'objectiu de posar en relleu el rol de la dona en aquest sector.

Durant l'acte, s'ha parlat també sobre la importància de l'economia blava sostenible per aconseguir els objectius que fixa la Comissió Europea i complir amb el Pacte Verd Europeu.

Així, el projecte d'una economia blava amb visió de gènere i el lideratge femení en el sector pesquer, han estat dos temes claus que ha explicat la cooperativa "La Mar de Dones".

Donar visibilitat a les dones que treballen al mar en qualsevol dels seus sectors, potenciar la seva participació en el desenvolupament de projectes empresarials i que promocionin la diversificació econòmica del sector primari, pesquer i aqüícola, així com tota l'economia blava, són elements crucials que s'intenten dur a terme cada dia, i que es tornen a recordar el 8M.

Abans de tancar l'acte amb un tastet de plats mariners, l'esdeveniment ha deixat clar que l'empoderament, la visibilitat, el reconeixement, la igualtat, la participació i la promoció econòmica de la dona dins del món del mar, és una meta que a poc a poc s'està traçant per arribar-hi, però que encara ens queda camí.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia