Convivalis omple tres promocions d’habitatges a Torroella de Montgrí i obre noves llistes

Torroella de Montgrí

Data: 27/02/2024

Convivalis pretén rehabilitar immobles en desús per reactivar els nuclis antics dels municipis, evitar l’especulació del mercat de l’habitatge i crear comunitats de convivència. L’empresa ha omplert les tres primeres promocions d’habitatges que té previst posar en marxa a Torroella de Montgrí i ha obert noves llistes d’espera per exportar el seu model de ‘cohabiting’ a altres poblacions de les comarques gironines i també de tot Catalunya.

Convivalis ofereix pisos d’entre 50 i 90 m², d’un i dos dormitoris, en edificis que comptaran amb zones i serveis compartits perquè s’hi formin comunitats. A Torroella de Montgrí ja s’hi han apuntat les primeres 42 persones, el que correspon a un total de 21 habitatges. Vist l’èxit de convocatòria, Convivalis ha obert noves llistes d’espera i ja treballa amb la idea de posar en marxa promocions a poblacions com ara La Bisbal, Banyoles, Celrà, Salt i Girona, sense tancar la porta a expandir el seu radi d’actuació.

Manel Pretel Wilson, CEO de Convivalis, reconeix que “no ens esperàvem aquesta resposta de la gent, estem molt sorpresos”, i assegura que “el que això demostra és la necessitat actual de moltes persones i que cal fer alguna cosa perquè el model actual de l’habitatge no funciona”.
Explica també que “en un primer moment pensàvem que rebríem més propostes dels inversos que no pas dels usuaris i corríem aquest risc, però a l’hora de la veritat ha sigut a l’inrevés. Oferim un producte que ara mateix no hi és al mercat i que atrau molta gent”.

Si l’empresa ha decidit començar per Torroella de Montgrí és perquè és tracta d’una “població que té molts immobles buits, sobretot en el seu casc antic. Des del primer moment hem rebut el suport de l’Ajuntament i la resposta de la població ha sigut immillorable”. Ara, amb 40 inscrits i tres promocions plenes a l’espera de començar les obres, Convivalis posa el seu focus a d’altres poblacions. “No tanquem cap mena de porta i volem exportar el nostre model de ‘cohabiting’ allà on hi hagi la necessitat. Hem començat per Torroella, però també mirem cap a d’altres municipis de les comarques gironines, encara que estem oberts a tot Catalunya”, afegeix Pretel.

Les promocions de Convivalis estan obertes a tothom però tenen prioritat aquelles persones que compleixen una sèrie de requisits: l’ús de l’habitatge com a primera residència, no disposar d’un altre immoble en propietat, criteris de proximitat i que el cost mensual de lloguer suposi més del 40% dels ingressos de l’usuari o unitat de convivència. L’empresa empordanesa, a diferència d’una comunitat de veïns qualsevol, és l’encarregada de gestionar els espais i serveis compartits i alhora les entrades i sortides dels membres d’aquesta comunitat per garantir la seva afinitat i renovació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia