L'ICF obre una línia de préstecs a les empreses afectades per la pedregada del 30 d'agost

L'Institut Català de Finances ha obert una línia de préstecs a empreses de cinc municipis del Baix Empordà afectats per la pedregada del 30 d'agost. Els ajuntaments de la Bisbal d'Empordà, Forallac, Corçà, Ullastret i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura han firmat un acord per facilitar l'accés al finançament i les companyies puguin reparar els desperfectes o perquè impulsin projectes relacionats amb la sostenibilitat.

Els cinc ajuntaments del Baix Empordà que formen part del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic han signat un conveni amb l'Institut Català de Finances (ICF) perquè les empreses afectades per la pedregada del 30 d'agost puguin accedir a préstecs. D'aquesta manera, les companyies instal·lades als municipis de la Bisbal d'Empordà, Forallac, Corçà, Ullastret i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura podran optar al finançament que necessitin per reparar els desperfectes o per desenvolupar projectes relacionats amb la sostenibilitat i la capacitació tecnològica.
 

"Un conveni que no només té la voltant de mirar de superar els estralls de la greu pedregada que va patir aquesta zona fa uns sis mesos, però també de llegir i poder resposta a les necessitats, els reptes, però també les oportunitats que puguin tenir les empreses del territori, reptes de sostenibilitat, de millorar la seva capacitació tecnològica industrial. Aquí s'obren diverses vies de col·laboració que estem molt contents de materialitzar amb aquest conveni".- Natàlia Mas, consellera d'Economia 

Aquest finançament, que dependrà de les necessitats de cada empresa, es podrà retornar en 15 anys, un termini que no és habitual als crèdits dels bancs privats. D'altra banda, comptarà amb una comissió del 0,25% i 1,85% de diferencial.
 

No hi ha una quantitat determinada, és a dir, la quantitat que les empreses necessitin. Les condicions són fins a 15 anys amb independència de la finalitat". -Vanessa Servera, consellera delegada de l'ICF

Actualment hi ha una quarantena d'empreses interessades. De fet, aquest dijous a la tarda ja s'han reunit particulars amb tècnics i analistes de l'Institut Català de Fiances per exposar els casos i oferir assessorament personalitzat. Des del consistori bisbalenc recorden que hi ha ajudes per retirar les cobertes de fibrociment amb amiant i els pressupostos preveuen accions a equipaments públics afectats. Remarquen que cal també fer un seguiment dels particulars que no tenen prou recursos econòmics per fer front a les despeses. L'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Enric Marquès apunta que caldrà esperar un any per comprovar si s'han pogut fer totes les reparacions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia