Nexes torna a situar-se entre els millors vivers de l'Estat

Forallac

Data: 31/05/2024

El viver d'empreses de Forallac, Nexes, ha tornat a situar-se entre els millors de l'Estat segons el rànquing que elabora la fundació FUNCAS. Ocupa la 4a posició a Catalunya i en el 23è lloc a tot l'Estat. Nosaltres hem visitat les instal·lacions hi hem conegut alguns dels empresaris que reballen en aquestes instal·lacions.

Fa quatre anys que L'empresari Marc Regencós, fundador de Tocat de Fusta, treballa en aquesta nau situada a Nexes, el viver d'empreses de Forallac. Buscava un espai per fer créixer el negoci i gaudir dels serveis per afavorir el desenvolupament de l'empresa. Ara gràcies al Creixement empresarial busquen un altre espai més gran per poder continuar treballant.

El cas de l'empresa Vital3, els tres socis fa més de 15 anys que es dediquen al món de les emergències. Ara han decidit instal·lar-se aquí a Nexes per donar-se a conèixer i per treballar conjuntament. L'ubicació, els serveis que s'ofereixen, el preu assequible i la possibilitat de socialitzar amb altres emprenedors són alguns dels atractius que els han empès a escollir aquest espai.

Ja fa anys que l'Ajuntament de Forallac va apostar per muntar un polígon industrial i més endavant un viver d'empreses per dinamitzar el teixit econòmic local i afavorir la creació i consolidació d'activitats empresarials.

Des de l'Ajuntament destaquen la bona gestió que es fa en l'àmbit empresarial.
A més recorden que fa vuit anys que treballen un pla estratègic conjuntament amb quatre municipis més del voltant amb l'objectiu de dinamitzar conjuntament l'economia.

Nexes és un dels vivers referents de tot l'Estat. Això diuen els rànquings com el de la Fundació Funcas, que el situa a la quarta posició de tot Catalunya i a la 23a dels vivers avançats de l'Estat. De fet, és el més gran de tota la demarcació de Girona i dels més grans de tot Catalunya. A Nexes s'ofereixen serveis des dels despatxos, espais de coworking o naus a servei d'assessorament a emprenedors.

A més, enguany organitzen la segona edició del Projecte Local Products Hub, un curs formatiu per promoure l'emprenedoria agroalimentària. Les inscripcions estan obertes.

Fins ara, en aquest viver hi han passat unes 300 empreses i actualment n'hi ha unes 45 en diferents modalitats, de moment hi ha tres despatxos disponibles, però les naus estan totes plenes amb llista d'espera.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia