El 'Black Friday' s'imposa com a inici de les compres de nadal

El 'Black Friday' s'imposa com a inici de les compres de nadal
Informa: Manel Canadell, president Associació d'Empresaris de Platja d'Aro - VÍDEO EN PROCÉS

Divendres negre
ja no és sinònim de desgràcies sinó de compres. El 'Black Friday' s'ha imposat com el tret de sortida de les compres nadalenques i com altres tradicions anglosaxones, ja és una més de les dates asenyalades al nostre calendari.

Els eixos comercials de poblacions com Torroella de Montgrí, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Palafrugell o Platja d'Aro ofereixen descomptes d'entre un 10% i un 30%, sobretot en roba, electrònica i productes de la llar.

El terme divendres negre va nèixer als Estats Units i tenia connotacions ben diferents als dels descomptes sinó que feia referència a caigudes importants de la borsa. Es va popularitzar en el sentit actual a Filadèlfia a la dècada dels 60 perquè els agents de trànsit d'aquesta ciutat qualificaven així el divendres posterior al dia d'Acció de Gràcies, quan motlts nord-americans demanaven festa a la feina per fer les compres nadalenques. Aquest dia s'ha anat expandint fins que va arribar a casa nostra fa uns quants anys. Les grans empreses i franqüícies s'hi van llançar i el petit comerç no ha volgut quedar enrere.

El Black Friday s'allargarà en molts comerços a una 'Black Week', ja que els descomptes duraran més d'un dia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia