La Bisbal destinarà 416.000 euros al pla de xoc de neteja

La Bisbal d'Empordà

Data: 08/08/2023

416.000 euros és la quantitat que l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà destinarà al pla de xoc per a la neteja i manteniment de carrers i espais públics. El pla forma part de l'acord de govern signat pels tres partits que l'integren i es portarà a terme entre els mesos d'octubre i el març de l'any que ve.

L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà destinarà 416.000 euros al pla de xoc per a la neteja i manteniment de carrers i espais públics. Aquest pla forma part de l'acord de govern signat pels tres partits que l'integren i que té el seu origen en l'evidència que la Bisbal ha patit en els darrers anys un estat d'abandonament pel que fa a les obligacions municipals de neteja i manteniment de la via i els espais públics de la ciutat.

La ciutat es dividirà en 8 sectors i s'actuarà carrer per carrer, anunciant-ho amb antelació als veïns, ja que s'hauran de retirar els vehicles unes hores per poder fer bé la neteja.

La part principal del Pla de Xoc serà la neteja de brutícies de la via, tant de forma manual com amb les màquines, fent servir en punts complicats aigua a pressió com a reforç, juntament amb l'eliminació de totes les herbes i el tractament perquè no tornin a créixer. També s'aprofitarà per refer els panots de les voreres més malmeses, canviar senyals de trànsit deteriorats i repintar les vies a on calgui. Es pintaran amb vermell els passos de vianants més transitats per millorar la seguretat i en els que generen més perill s'instal·laran elements lumínics d'advertiment arran de terra. Alhora, es faran millores puntuals d'enllumenat, principalment elements molt antics o els més afectats per la pedregada de l'any passat. S'afegiran bancs o papereres a on calgui, es farà manteniment als ja existents i s'afegiran miralls de circulació en diferents punts.

Dins del pla de xoc, també es preveu fer una primera ronda d'asfaltatge que s'anirà completant els propers anys del mandat amb un pla plurianual. Aprofitant que hi ha les màquines d'asfaltatge s'instal·laran reductors de velocitat en diversos punts del municipi.

Finalment, dos àmbits més de treball seran els parcs infantils i els camins rurals. Es farà una posada al dia de tots els parcs i, pel que fa als camins, es millorarà el seu desbrossament i es reforçarà i anivellarà el ferm.

Per tal de garantir la comunicació amb els veïns, a banda de les aportacions o suggeriments que es puguin fer a través de l'aplicació d'incidències a la via pública de l'Ajuntament, s'han obert dos nous canals més.

El pla de xoc s'executarà durant 6 mesos entre aquest proper mes d'octubre fins al març de l'any que ve, mitjançant els efectius de la brigada municipal amb l'ajut d'empreses externes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia