Es publiquen els noms de les 20 empreses que opten a dissenyar el futur Thyssen

Vint estudis d'arquitectura opten a fer el Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols. Aquest dijous s'ha publicat el nom d'aquestes candidatures al web del perfil del contractant de l'Ajuntament.

El passat 30 de juliol es va tancar el període per presentar les candidatures. De les 20, un jurat professional n'escollirà 5.

Un projecte rellevant més enllà del nivell local

El projecte del Thyssen és un dels més importants que es faran a la ciutat els propers anys i des del consistori creuen que tindrà un impacte més enllà de Sant Feliu de Guíxols, per això valoren que s'hi hagin presentat tantes empreses.

El futur Thyssen s'ubicarà al Monestir i a un nou edifici que s'aixecarà al descampat d'aparcament que hi ha entre els Jardins de Can Blasco i el Monestir. L'equipament cultural acollirà la col·lecció d'art català de la baronesa Carmen Cervera però també contempla espais per exposicions temporals.

Cinc finalistes

El procediment que es seguirà a partir d'ara és que un jurat escollirà cinc propostes. Els cinc finalistes hauran de presentar un projecte més eleaborat i d'aquestes cinc se n'escollirà el finalista per criteris arquitectònics.

La licitació del projecte té un cost previst de 300.000 euros i el cost total de l'obra podria arribar a costar uns sis milions d'euros. Es preveu que es tingui ja un projecte llest per fer l'aprovació al segon semestre del 2020.  
 

Empreses que opten a dissenyar el futur Thyssen
Notícies relacionades

Vint empreses opten a construir el futur Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols (07-08-2019)
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia