Vint empreses opten a construir el futur Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols

Intervé: Josep Saballs, regidor d'urbanisme

Vint empreses han presentat projecte per construir el futur Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols. Un cop tancat el període per presentar les propostes un jurat escollirà cinc finalistes per passar a la fase final del concurs, quan caldrà presentar un projecte definitiu.  

El regidor d'urbanisme, Josep Saballs, treu pit amb el fet que la majoria d'empreses que s'han presentat tenen un reconegut prestigi internacional pel propi procediment contractual.

Un dels projectes més rellevants que es faran a la ciutat

El projecte del Thyssen és un dels més importants que es faran a la ciutat els propers anys i des del consistori creuen que tindrà un impacte més enllà de Sant Feliu de Guíxols, per això valoren que s'hi hagin presentat tantes empreses.

El futur Thyssen s'ubicarà al Monestir i a un nou edifici que s'aixecarà al descampat d'aparcament que hi ha entre els Jardins de Can Blasco i el Monestir. L'equipament cultural acollirà la col·lecció d'art català de la baronesa Carmen Cervera però també contempla espais per exposicions temporals.

Cinc finalistes per criteris arquitectònics

El procediment que es seguirà a partir d'ara és que un jurat escollirà cinc propostes. Els cinc finalistes hauran de presentar un projecte més eleaborat i d'aquestes cinc se n'escollirà el finalista per criteris arquitectònics.

La licitació del projecte té un cost previst de 300.000 euros i el cost total de l'obra podria arribar a costar uns sis milions d'euros. Es preveu que es tingui ja un projecte llest per fer l'aprovació al segon semestre del 2020. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia