Els pescadors de Palamós: Cuidem el mar, però volem treballar

Palamós

Data: 04/06/2021

Intervé: Toni Albalat, Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós

El sector pesquer en peu de guerra contra l'aplicació espanyola de la normativa europea de la pesca d'arrossegament

La flota pesquera de Palamós en peu de guerra contra la reducció dels dies de pesca que preveu la nova normativa europea de pesca d'arrossegament i sobretot en com l'Estat Espanyol ha aplicat aquesta legislació.

El sector d'arreu la costa mediterrània espanyola s'ha aturat aquest divendres coincidint  amb la reunió del Consell de Ministres europeus, per fer ressò i posar de manifest el seu descontent en com l'Estat espanyol ha aplicat aquest pla.

El document europeu, el qual no és rebutjat pel sector pesquer palamosí, planteja   mesures de gestió per preservar la pesca. El sistema té un reglament que assigna un nombre concret de dies de pesca, en funció de l'eslora de les embarcacions i també dels tipus de pesqueres.  En el cas espanyol, 60.000 dies de pesca anuals a repartir entre tota la flota.

Greuges locals que afecten a Palamós

Més enllà de com Espanya aplica aquesta normativa europea a la seva flota, des de Palamós hi veuen un greuge local afegit. I és que consideren que no s'hagi tingut en compte que des del 2013 apliquen mesures de sostenibilitat pesquera a través del Pla de gestió de la gamba.

Les barques de Palamós feinegen entre 180 i 200 dies anuals, en funció del tipus de pesquera i d'embarcació. Amb la nova normativa veuen retallada aquesta activitat, per terme mig, fins als 150 dies, fet que podria posar en qüestió la seva rendibilitat.

En senyal de protesta, els pescadors d'arrossegament de Palamós s'han concentrat aquest matí al moll i han llegit un manifest amb el lema 'Nosaltres cuidem el mar, però volem treballar'.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia