Les confraries de Palamós, Roses i Blanes s'uneixen per una pesca més sostenible

Palamós

Data: 24/01/2018

Les confraries de pescadors de Palamós, Roses i Blanes fan front comú per aconseguir una pesca més sostenible. S'han vedat dues zones de pesca compartides per tal de convertir-les en la matèria d'estudi de l'Institut de Ciències del Mar en un projecte de dos anys que s'impulsa amb la col•laboració de la Fundación Biodiversidad del Ministeri d'Agricultura i Pesca a través del programa Pleamar, cofinançat pel Fons Europeu Marítim de Pesca. 

L'objectiu és ser més sostenibles mediambientalment, econòmicament i socialment. S'han previst diverses accions per aconseguir-ho que contemplen també la renovació del Pla de Gestió de la Gamba de Palamós i el compromís de divulgar a les zones determinades a l’estudi les mesures que s’adoptin. 
Des de la confraria de pescadors de Palamós valoren molt positivament la triple aliança, que esperen que estableixi un precedent. 

El projecte tindrà una durada de dos anys però els pescadors confien en prorrogar-lo si s'aconsegueixen avenços importants. 

El programa Pleamar està compromès amb el sector pesquer gironí en la seva aposta per unes activitats sostenibles i compromeses amb la protecció i conservació de la biodiversitat i el patrimoni natural. Es busca, d’aquesta manera, la confluència de les polítiques ambientals amb les de gestió pesquera. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia