Neix "Comerç Amic" per tal que els establiments siguin un punt de confiança i acollida

Qui també s'ha sumat a les reivindicacions contra la violència masclista ha estat la Bisbal d'Empordà amb un ventall d'activitats com una performance i un punt lila al mercat. D'altra banda, al carrer de la Riera s'ha presentat el projecte "Comerç Amic" de la Federació del Comerç de la Bisbal d'Empordà. Precisament, la campanya, entre altres vol convertir els comerços en una extensió del Punt Lila.

La Federació del Comerç de la Bisbal d'Empordà ha engegat una campanya per oferir seguretat als veïns i veïnes i clients dels comerços del municipi quan es trobin en situacions en què es puguin sentir vulnerables. A la iniciativa "Comerç Amic" de moment s'hi han adherit uns 28 establiments. En cas que algú se senti perdut, en perill, desorientat o necessiti fer una trucada o anar al lavabo, els botiguers dels negocis que participen en la proposta ajudaran o guiaran a la persona que ho demani.

Es tracta d'identificar el comerç de proximitat com a punt de confiança i acollida incloent des de fer camins escolars segurs, emergències, primers auxilis i en definitiva, donar cobertura a les necessitats especials que puguin sorgir. En aquest sentit, el projecte també vol ser un una continuïtat del Punt Lila.

Una campanya que també vol recordar la figura del botiguer d'èpoques passades en què hi havia més confiança entre el client i el treballador. En aquest sentit, n'ha parlat l'actor Pep Cruz que ha participat en la presentació del projecte.

En definitiva, es vol recuperar l'essència del petit comerç oferint informació general als clients o visitats de la població. Fins i tot compten amb material de suport com el plànol o informació dels comerços i serveis de la vila.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia