Obres de canvi de paviment als carrers Cervantes i Horta d'en Fina de Palafrugell

Obres de canvi de paviment als carrers Cervantes i Horta d'en Fina de Palafrugell
Palafrugell

Data: 27/03/2019

Aquesta setmana s’han iniciat les obres als carrers Cervantes i Horta d’en Fina. En ambdós casos, es tracta de treballs per renovar la xarxa de serveis públics i per canviar el paviment; en el cas de Cervantes en la totalitat del carrer per donar prioritat al vianant, i en el cas d’Horta d’en Fina només en el tram entre el carrer Vilar i la plaça del Tambor.
 
En concret, les taques de renovació dels serveis públics es centren en substituir la xarxa de sanejament i realitzar o ampliar la xarxa separativa d’aigües plujanes, canviar les canonades de l’aigua potable, soterrar tots els encreuaments aeris de telefonia i de baixa tensió, i la canalització de gas natural en els trams pendents i, pel que fa l’enllumenat públic, es renovaran les línies elèctriques, i en el carrer Horta d’en Fina es substituiran els fanals per uns de nous.
 
La nova pavimentació del carrer Cervantes seguirà els criteris tècnics establerts en la trama de carrers del nucli urbà de la població. És a dir, es transformarà el carrer en una plataforma única, diferenciant el paviment mitjançant unes franges d’asfalt i unes llambordes a l’eix del carrer i en els laterals, com ja s’ha realitzat en els carrers de l’entorn del centre en aquests últims anys. En els 20 darrers anys s’ha anat substituint la tipologia de carrers amb voreres a banda i banda i calçada central, per carrers amb una plataforma única on la prioritat és invertida i són els vianants els que prenen protagonisme i tenen la major llibertat de circulació respecte als vehicles.
 
En el carrer Horta d’en Fina es conserva la configuració amb voreres, ja que es manté una franja d’aparcaments i està prevista la plantació d’arbrat. Amb la renovació d’aquesta via es connecta la zona de La Sauleda amb el centre de la vila, a través del carrer Concòrdia, ampliant la zona adaptada a l’accessibilitat.
 
Amb aquestes modificacions als carrers Cervantes i Horta d’en Fina, l’Ajuntament dóna continuïtat a la trama urbana i comercial del nucli de Palafrugell.
 
En el cas de les obres del carrer Cervantes, que inclou també part del carrer Progrés i Serra i Avellí, el pressupost és de més de  500.000€ i es preveu que s’allarguin uns 7 mesos. En el cas del carrer Horta d’en Fina el pressupost és de gairebé 365.000€ i està previst que durin uns 4 mesos.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia