El sector turístic reivindica més inspeccions de treball durant la temporada d'estiu

INTERVÉ: Martí Sabrià, gerent de l'Unió d'Hostaleria Costa Brava Centre

El Departament de Treball farà més inspeccions a l'estiu per detectar pràctiques fraudulentes al sector de l'hostaleria i restauració del Baix Empordà. Aquest és el compromís que va prendre el govern després de sentir les demandes del sector turístic agrupat a la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre. Des del sector reivindiquen que les inspeccions de treball es concentren fora de la temporada alta i això perjudica les empreses que fan l'esforç d'obrir tot l'any i beneficia els oportunistes que obren per fer l'agost.

L'any passat es van fer 1.400 inspeccions del sector a la demarcació de Girona i es van regularitzar un miler de llocs de treball. Des del Departament de Treball van agafar el compromís de redistribuir les inspeccions.

Per altra banda el sector de l'hostaleria i la restauració té preocupacions i dubtes en el compliment del registre horari que marca un decret impulsat pel govern espanyol. Asseguren que prioritzant el servei de qualitat no es pot fer fora als clients de taula i això provoca a vegades que les jornades laborals s'allarguin. Demanen flexibilitat i que es tinguin en compte les particularitats del sector turístic.

Des del gremi d'hostaleria i turisme se senten satisfets de la reunió mantinguda a Platja d'Aro amb representants de Treball i Economia de la Generalitat 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia