El Consell Comarcal confia en què Territori tingui licitat el pla de carreteres aviat

El Consell Comarcal confia en què Territori tingui licitat el pla de carreteres aviat
Baix Empordà

Data: 11/03/2020

Intervé: Joan Loureiro, President del Consell Comarcal del Baix Empordà

Territori s'ha compromès a licitar obres a les carreteres de Torroella a Medinyà i de Gualta a La Pera a la Primavera i també a redactar la reforma del Pont de Verges


El Consell Comarcal del Baix Empordà confia en que abans d'acabar l'actual mandat s'hagi executat el Pla de Carreteres del Baix Ter que ha de permetre eixamplar i modernitzar el Pont de Verges i les carreteres de Torroella de Montgrí a Medinyà i la de Gualta a La Pera. Territori s'ha compromès a invertir uns 20 milions d'euros en diversos projectes que es licitarien a la primavera un cop aprovats els Pressupostos de la Generalitat.

La millora de les carreteres del Baix Ter és una demanda històrica del territori. Es tracta de vials obsolets i en mal estat; i que a més no tenen capacitat per absorbir la mobilitat de ciclistes i vianants.

Un pla del 2017 desat al calaix

El 2017, poc abans del Referèndum de l'1O, el llavors Conseller de Territori Josep Rull, va acordar amb els alcaldes i alcaldesses de la zona un pla de carreteres del qual només se'n va executar la rotonda de l'Empalme d'Ullà.  El 155, l'empresonament del Conseller, les eleccions del 21D i la paràl·lisi política d'un país sense pressupostos van deixar en un calaix les inversions previstes.

L'arribada del Temporal Gloria, amb importants afectacions a la Xarxa Viària comarcal va tornar a posar damunt la taula la necessitat urgent d'arranjar aquestes carreteres


20 milions d'euros d'inversió


El pla que ha recuperat la Generalitat passa per invertir uns 8 milions d'euros en les carreteres de Torroella a Medinyà i de Gualta a Parlavà i invertir 4 milions d'euros en reforçar el Pont de Verges i si s'escau desdoblar-lo.

En aquesta infraestructura, datada dels anys 40, s'hi farà una passera per a bicicletes i vianants. Poc després del Temporal Gloria personal dels serveis tècnics de carreteres van certificar que no havia patit desperfectes estructurals greus i que posessin en risc la seguretat viària.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia