Calonge i Sant Antoni inaugura el primer projecte d’habitatge cooperatiu per a joves

Calonge i Sant Antoni ha inaugurat el primer projecte d'habitatge cooperatiu per a joves. La cooperativa Sostre Cívic i l'Ajuntament han recuperat un edifici en desús per oferir una alternativa al jovent digna i assequible per emancipar-se. Es tracta d'un projecte pioner, és el primer de tot l'Estat. Qui estigui interessat encara s'hi pot apuntar.

Calonge i Sant Antoni té el primer habitatge cooperatiu en cessió d'ús adreçat a joves d'entre 18 a 35 anys. Es tracta d'un projecte pioner a tot l'Estat que ha impulsat la cooperativa Sostre Cívic juntament amb l'Ajuntament ja fa cinc anys. L'edifici de nova construcció, que prèviament havia sigut propietat d'una entitat financera i que estava en desús des del 2008, es va rehabilitar per posar-lo a disposició a preu de cost pels joves del municipi

L'edifici, situat al carrer Sala, consta de 14 habitatges i espais comunitaris, i s'ha rehabilitat en clau energètica per afavorir l'autoconsum i aprofitar tota l'energia produïda. Els habitatges es gestionen sota el model d'habitatge cooperatiu en cessió d'ús, és a dir, que la tinença de l'immoble pertany a la cooperativa i els veïns i veïnes que en són sòcies participen i gaudeixen d'un dret d'ús indefinit. Aquest mecanisme comporta que els habitatges tinguin un preu assequible.

Precisament, el consistori treballa per oferir més habitatges de lloguer social a persones vulnerables.

El pressupost total de la promoció, sumant els costos d'adquisició i la rehabilitació, ha estat d'1.560.000 euros, finançats íntegrament amb un préstec hipotecari de l'Institut Català de Finances de la Generalitat de Catalunya i amb una aportació subvencional de 300.000 euros de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Des del Govern destaquen la col·laboració d'adquisició d'habitatges destinats a lloguer social

Les inscripcions al projecte continuen obertes fins a omplir les places que queden disponibles. . Les persones interessades han d'omplir el formulari inclòs en la pàgina web del projecte. El dimarts 4 d'octubre a la tarda està previst fer una xerrada virtual oberta per resoldre tots els dubtes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia