El poble triarà els usos de la rehabilitada església de Sant Mateu de Vall-llobrega


INTERVÉ: Rufino Guirado, alcalde de Vall-llobrega

Els ciutadans seran els encarregats d'escollir quin serà l'ús que ha de tenir l'església de Sant Mateu de Vall-lllobrega. Ara que han finalitzat les obres d'intervenció i quan s'està a les portes que es celebri la inauguració de les millores que la tornen a fer útil, l'alcalde del municipi, Rufino Guirado, s'ha compromès a tirar endavant un procés de participació ciutadana per decidir els usos que se li donen. En un primer moment l'Ajuntament es plantejava ubicar-hi un centre d'interpretació de les Gavarres però ara han decidit que sigui el mateix poble el que presenti les idees i les possibles activitats que podria aglutinar.  

Després de set anys d'obres l'església de Sant Mateu de Vall-llobrega està totalment restaurada i ja es podrà obrir al públic. La rehabilitació d'aquest element del patrimoni de Vall-llobrega va ser adquirit per l'Ajuntament ara fa deu anys i des de llavors es va començar a treballar per poder engegar l'arranjament de l'església que es trobava en un alt estat de degradació.

 L'església de Sant Mateu és  una peça del patrimoni de Vall-llobrega molt aprecidada pels seus veïns. Es tracta d'una construcció romàmica datada del segle XIII, però amb alguns elements que podrien col·locar els seus orígens al segle X i convertir-la en una de les més antigues que es conserven a les Gavarres.

La inauguració de la rehabilitació de l'església es farà aquest dissabte a les 12 del migdia. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia