Els Taxis, un servei essencial amb poca demanda

INTERVÉ: Josep Ligero, associació de Taxistes de Sant Feliu de Guíxols

Els taxistes estan en una situació crítica. Per un costat sel's classifica com a servei essencial i per tant han de seguir treballant i per l'altre es troben en el fet que gairebé no hi ha demanda.
A les recomanacions des del govern demanen a la ciutadania que redueixi la mobilitat i que s'eviti els desplaçaments si no són necessaris. Se sumen les mesures contundents per evitar el contagi de la pandèmia, com el toc de queda o el confinament perimetral, tot això provoca que la demanda de taxis es redueixi a més d'un 80%, així ens ho expliquen des de l'associació de taxistes de Sant Feliu de Guíxols.

Pel que fa a les ajudes als autònoms per part de la Generalitat, el sector del taxi es troba en un buit legal, ja que per sol·licitar-les es requereix demostrar factures que com a taxistes no tenen. Per aquest motiu demanen que se'l's inclogui dins el transport públic.
D'altra banda els bancs també els neguen les ajudes pel mateix fet que com a taxistes no poden demostrar el balanç econòmic a través de factures.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia