Sant Feliu de Guíxols compta amb dos nous autobusos urbans

Sant Feliu de Guíxols compta amb dos nous autobusos urbans que milloren l'accessibilitat dels usuaris. Un servei que reivindicaven veïns i veïnes i que ja fa un any que el consistori hi treballava amb la companyia de transports.

Els usuaris dels autobusos urbans a Sant Feliu de Guíxols, coneguts popularment com a "Montdela" ja poden pujar en aquests dos nous vehicles més moderns. Els dos autobusos milloren l'accessibilitat dels passatgers, majoritàriament gent gran que l'usen en el seu dia a dia. En concret, disposen d'amplis espais interiors per a les cadires de rodes, carretons d'infants o de la compra i seients per persones amb mobilitat reduïda. Per millorar el confort i la seguretat a bord compta també amb barres i agafadors pels usuaris que viatgin drets.
 

És una reivindicació que hem estat treballant fa un any i darrerament havíem rebut queixes dels usuaris i hem donat una resposta immediata amb un millor servei destinada a millorar el transport públic. Sobretot tenim millores a l'accessibilitat. És un autobús que permet el balanceig del mateix i per dins hi ha barres i espais per poder seure. També té la facilitat qper incloure cadires de rodes i carros de compra, entre altres. Està pensada perquè gent amb dificultat de mobilitat pugui accedir-hi i utilitzar el servei. 

Aquests dos nous vehicles a partir d'ara s'encarregaran de les rutes urbanes a la ciutat, en concret la línia L5 i (Sant Feliu- Sant Pol – Castell d'Aro- Santa Cristina) i L6 (Monestir- Vilartagues- Tueda). L'Ajuntament feia un any que treballava amb la companyia de transports per poder oferir aquest nou servei que reivindicaven veïns i veïnes. Usuaris habituals celebren aquesta fita per millorar la seva seguretat.
 

 El gran problema era que una persona amb poca mobilitat ho tenia difícil, a dins el passadís era estret i dificultava molt la mobilitat" afirma Josep Costart, usuari del transport públic al municipi. 

Les dues noves "montdeles" tenen una capacitat per a 60 passatgers cadascun, poden transportar 21 passatgers asseguts i 39 dempeus. Pel que fa a la sostenibilitat, són més eficients, amb un menor consum de combustible.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia