Els pressupostos participatius de Palamós ja tenen les tres propostes guanyadores

Palamós

Data: 09/09/2021

Els pressupostos participatius 2021 de Palamós ja tenen els tres projectes d'inversió. Després de la votació popular, les tres propostes escollides són l'adequació del parc de l'Arbreda, la millora del parc del Molí de Vent i la implantació d'equipament esportiu i de joc a diferents espais públics. 

El procés de votació va estar obert des del 20 d'agost fins el passat 5 de setembre. Amb una participació de 441 vots vàlids, els ciutadans havien d'escollir un màxim de tres propostes entre les set finalistes on s'hi trobaven altres projectes com la creació de parcs infantils o la millora del paviment que arriba a Vall-llobrega i a la vall de Bell-lloc. 

El pressupost marcat per l'Ajuntament eren 200.000 euros entre tots els projectes. La renovació del parc de l'Arbreda va ser l'opció més votada amb 214 vots i s'hi destinaran al voltant de 100.000 euros. Per altra banda, la millora del parc del Molí de Vent amb 208 vots i la implantació d'elements esportius amb 193 vots, rebran dues inversions de 50.000 euros aproximadament

El vot es podia fer telemàticament o a les urnes de diferents equipaments municipals. 

Els pressupostos participatius de Palamós es realitzen cada dos anys per no carregar a la ciutadania i donar marge per l'execució dels nous projectes.
Així doncs, el procediment de 2021 va començar el novembre de 2020 amb diferents sessions que van recollir 77 propostes. Després de passar la validació tècnica, els 77 projectes van quedar reduïts a 16 que es van analitzar en un taller amb la Ciutadania i el personal tècnic municipal per triar les set finalistes. 

A banda d'aquest procés participatiu, a Palamós n'hi ha un altre destinat exclusivament al passeig del mar per escollir les millores d'un dels indrets més importants del municipi

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia