Fomentar l'autonomia de les persones amb autisme a través de pictogrames

Els pictogrames són símbols que s'empren per representar, de manera molt senzilla, un missatge o un objecte. Aquests són de gran utilitat per fomentar l'autonomia de les persones amb diversitat funcional, sobretot per trastorns de l'espectre autista (TEA). Al municipi de Castell-Platja d'Aro i també a Palamós han posat fil a l'agulla i han iniciat la retolació de diversos establiments i instal·lacions municipals.

Pel que fa a la senyalització viària, Castell d'Aro ha anat un pas més enllà i ha creat l'anomenat "camí segur". Es tracta de diversos passos de zebra de color blanc i vermell, que porten incorporats tres pictogrames. Sota els símbols, hi ha les paraules "para, mira i passa".

El "camí segur" va sorgir arran de la iniciativa d'una família, que volia que el seu fill amb autisme anés de manera autònoma a la Casa Lila i a l'escola. La proposta ja s'ha estès a Palamós, on aquest mes de juliol s'han senyalitzat els passos de zebra del carrer Enric Vincke.

Els consistoris reben l'assessorament de Viu Autisme. Una associació formada per un centenar de famílies i col·laboradors, que treballen per "incloure les persones amb TEA a la societat". A part del servei de teràpia, també organitzen diferents activitats, com el projecte BTTEA. Aquest ajuda als infants a aprendre a anar amb bicicleta, durant el mes d'agost.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia