La UE admet a tràmit una denúncia dels opositors del parc Tramuntana

La UE admet a tràmit una denúncia dels opositors del parc Tramuntana
Baix Empordà

Data: 17/10/2022

La Comissió de Peticions de la UE admet a tràmit una denúncia dels opositors contra el macro parc eòlic marí a la badia de Pals i al Golf de Roses. La presidenta de l'òrgan demana a la Comissió Europea que porti a terme una investigació preliminar sobre aquest tema.

La Comissió de Peticions de la Unió Europea ha admès a tràmit una denúncia presentada per l'Associació Stop Macro Parc Eòlic Marí contra la construcció del parc Tramuntana pels greus "impactes" que consideren que tindrà sobre la biodiversitat de la zona, l'economia i el paisatge. La presidenta de l'organisme, Dolors Montserrat, els ha respost per carta que després d'examinar la seva petició l'han declarat admissible perquè entra dins els àmbits d'actuació de la Unió Europea i avança que li ha demanat a la Comissió Europea que faci una investigació preliminar sobre el tema.

A la petició, l'associació remarca que el parc projectat –l'únic que hi havia sobre la taula quan es va enviar la denúncia- tindria una afectació important sobre un espai proper que forma part de la Xarxa Europea Natura 2000. També recorden l'informe emès per la Diputació de Girona i que dues de les tres juntes rectores dels parcs naturals afectats (la del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter i la del Cap de Creus) van aprovar subscriure el manifest de la plataforma.

Els opositors, a més, remarquen que no només tindrà impacte el parc en sí sinó també les infraestructures associades en un entorn recorden on existeixen vuit zones de protecció i conservació del medi natural. A més, recorden que fa poc es va fer públic un estudi on es recomana allunyar i excloure els parcs eòlics marins de les zones protegides de la Mediterrània. També denuncien els impactes, diuen, que provocaria en l'economia i paisatge tenint en compte que el turisme i el sector pesquer hi tenen un paper rellevant. 

Font: ACN

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia