Campanya per a la regularització de pous a Palafrugell

Campanya per a la regularització de pous a Palafrugell
Palafrugell

Data: 16/11/2020

La Junta Central d’Usuaris d’Aigua del Baix Ter (JCUABT), d’acord amb l’Agència Catalana de l’Aigua, ha posat en marxa la campanya “Regularitza el teu pou”. L’objectiu és facilitar als usuaris d’aigua el procés de regularització voluntària dels aprofitaments existents al Baix Ter.
 
La inscripció real dels aprofitaments al Registre d'Aigües és la millor manera de garantir els drets dels usuaris a la utilització de l'aigua. Al mateix temps, assenta les bases per a desenvolupar les actuacions pertinents per tal de preservar els seus drets i el recurs global pel futur. La regularització dels aprofitaments a través de la JCUABT estarà exempta de taxes per a l'usuari.
 
El Registre d'Aigües té caràcter públic, i la inscripció registral és el mitjà de prova de l’existència i situació de la concessió o aprofitament davant de tercers. Els titulars de drets d'aprofitament d'aigües inscrits gaudeixen de protecció administrativa.
 
L'aigua és un bé públic (art.1 del text refós de la Llei d'Aigües) inclòs dins el domini públic hidràulic i gestionat per la Generalitat de Catalunya a través de l'Agència Catalana de l'Aigua. La utilització privativa d'aigua es fa a través d'una autorització (per aprofitaments de menys de 7.000 m3/any) o per concessió (si és superior als 7.000 m3/any) i posterior inscripció al Registre d'Aigües.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia