Costa Brava Yacht Ports es promou al sector de les grans eslores a la fira MYBA

Costa Brava Yacht Ports es promou al sector de les grans eslores a la fira MYBA
Baix Empordà

Data: 24/04/2018

Costa Brava Yacht Ports fa aquests dies un pas més en l’àmbit de la promoció en el sector de les grans eslores i participa amb estand propi al saló MYBA Charter Show 2018 de Barcelona. L’objectiu és mostrar al sector la situació geogràfica de la Costa Brava, l’atractiu turístic que ofereix la destinació, els serveis de qualitat i les instal·lacions portuàries de Roses (Alt Empordà) i l’Estartit, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, tots tres al Baix Empordà, que estan preparades per rebre grans iots. La fira MYBA és un dels aparadors més importants de la indústria de grans eslores a Europa destinat únicament a professionals del sector, que se celebra del 23 al 26 d’abril al Port Vell de Barcelona, per segon any consecutiu.
 
En el marc de la fira MYBA, aquest dimarts s’ha organitzat un seminari amb el títol Navegant per la costa catalana, per presentar Costa Brava Yacht Ports als capitans d’aquests vaixells i els brokers més influents del sector, i donar a conèixer la Costa Brava com a complement en la ruta cap a les Illes Balears.
 
El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, acompanyat de dues tècniques de Costa Brava Yacht Ports ha dit sobre la participació en aquest esdeveniment, “obrim noves línies d’activitat perquè es generi ocupació i riquesa amb l’arribada d’un nou perfil de turista, es doni un valor afegit als ports i la costa gironina i es continuï posicionant la Costa Brava al món”. Gómez Comes ha afegit “ara treballem amb la costa gironina, però aquesta fórmula la volem desenvolupar arreu de la costa catalana perquè tothom se’n pugui beneficiar”.
 

Més grans eslores a la Costa Brava
 
L’aposta de Costa Brava Yacht Ports per aquesta indústria ve motivada perquè la Mediterrània és a l’estiu la primera destinació de iots de gran eslora del món amb un 80% d’ocupació. Aquest posicionament ha ajudat a la nova marca a posicionar-se en aquest sector que a poc a poc va creixent a la costa gironina. Els ports de Roses, l’Estartit, Palamós i Sant Feliu de Guíxols van rebre una cinquantena de iots de gran eslora l’estiu passat i aquesta temporada es preveu molt positiva per aquesta activitat.
 
Actualment, la Costa Brava disposa d’una cinquantena d’amarradors d’entre 24 i 150 metres d’eslora distribuïts entre els ports de Roses, l’Estartit, Palamós i Sant Feliu de Guíxols. Aquesta activitat ha experimentat els darrers anys l’arribada d’un nou turisme nàutic que a poc a poc s’obre camí.
 
La Costa Brava té una destinació, un producte darrere i unes infraestructures de qualitat en concordança amb la demanda de la indústria de superiots. Els punts forts d’aquesta destinació són la bona localització geogràfica dins la Mediterrània, ubicada a l’epicentre d’un triangle d’èxit que formen Barcelona, la Costa Blava francesa i les Illes Balears, a més de l’atractiva oferta turística de platges i cales, una gastronomia de primer ordre i una varietat d’activitats culturals, esportives i d’oci per a tots els turistes.
 

Costa Brava Yacht Ports
 
Després de la bona col·laboració institucional i l’èxit assolit amb Costa Brava Cruise Ports al mercat de creuers, es va crear l’any 2017 la marca Costa Brava Yacht Ports per promoure l’activitat de grans eslores. Formen part de la nova marca els ports de Roses, l’Estartit, Palamós i Sant Feliu de Guíxols i les seves destinacions, amb l’objectiu d’oferir instal·lacions portuàries, serveis de qualitat i paquets turístics dissenyats pels gustos més exigents. Aquest projecte està liderat per Ports de la Generalitat, Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ajuntament de Palamós, Ajuntament de Roses, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. Tanmateix hi col·laboren entitats d’àmbit privat com ara, el Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, Port Roses i el Club Nàutic Estartit, que disposen d’instal·lacions preparades per a aquesta tipologia de vaixells.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia