El Consell Comarcal potencia la inserció de persones amb discapacitat o trastorns mentals

El Consell Comarcal potencia la inserció de persones amb discapacitat o trastorns mentals
Baix Empordà

Data: 16/12/2019

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà potenciarà l’any vinent el programa ocupacional A punt 40.2, que ofereix un servei especialitzat d’orientació, formació i suport a la inserció laboral adreçat a persones amb discapacitat o trastorn de salut mental. El programa, que es va posar en funcionament el 2018, ha permès atendre anualment 20 persones de forma simultània i fins avui han format part d’aquest programa 35 persones de la comarca. Durant el 2020 es preveu ampliar el servei amb un equip tècnic format per sis professionals, que permetrà atendre 80 persones amb discapacitat o trastorn de salut mental i ampliar els punts d’atenció als municipis de Castell-Platja d’Aro, la Bisbal d’Empordà, Palafrugell i Torroella de Montgrí.
 
El programa A punt 40.2, subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, inclou l’acompanyament tècnic per tal d’assolir la inserció laboral en el mercat de treball ordinari, mitjançant tutories individuals i grupals, formacions professionalitzadores, pràctiques en empreses i la intermediació amb empreses per afavorir la sensibilització i la contractació de les persones participants. Veritas, Cash Keeper, Carrefour, Club de Tenis d’Aro, Palafrugell Garden Center, Emporhotel, Can Bech, Aqua Empordà, Casa Esquitx, Càritas, La Marconia-Jijonenca, Centre Especial de Treball Tramuntana, han estat empreses i entitats col·laboradores, entre d’altres.
 
El 29% de les persones participants s’han inserit en empreses del Baix Empordà, una xifra altament positiva, gràcies al treball en xarxa amb les empreses, ens locals del territori, entitats, instituts de la comarca, centres de salut i el Consell Comarcal del Baix Empordà.
 
El conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, considera que “tota promoció econòmica d’un territori ha de tenir també una vessant social, la prosperitat ha de poder arribar a tothom, també a les persones amb més dificultats d’inserció laboral, i així ho entenem les administracions i també les empreses, sense la bona predisposició de les quals no seria possible aquest projecte”. Dilmé ha agraït també la col·laboració fins ara dels ajuntaments de Castell-Platja d’Aro, Palafrugell i Torroella de Montgrí i, de cara al 2020, del de la Bisbal d’Empordà: “la col·laboració entre institucions és molt important, tot el que és sumar esforços públics i combinar-los amb els privats per donar servei a les persones més vulnerables és positiu”, ha afirmat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia