Teresa Jordà demana participar en la subhasta de parcs eòlics marins del POEM

Baix Empordà

Data: 24/02/2023

La consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà demana participar en la subhasta de parcs eòlics marins del POEM. Jordà defensa el parc experimental i el laboratori flotant que ha impulsat el Departament i que està previst que se situï a la badia de Roses.

Segons la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, la setmana que ve s'aprovaran els Plans d'Ordenació de l'Espai Marítim (POEM) i s'espera que s'inclogui la zona del golf de Roses com a únic punt de Catalunya considerat com a zona "d'alt potencial" per al desenvolupament de l'eòlica marina. Actualment, hi ha sis projectes sobre la taula de companyies interessades a instal·lar-hi molins i ara la Generalitat ha impulsat una altra iniciativa. Es tracta d'una plataforma flotant a la badia de Roses per estudiar i analitzar els sistemes tècnics i prototipis i quins efectes poden tenir sobre el mar les activitats energètiques en l'àmbit marí. En aquest sentit, la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, defensa aquest projecte que es desenvoluparà en dues fases i que es preveu que s'iniciï a finals del 2025.
 

En l'eòlica marina flotant hi ha molt poques experiències. Pensem que val la pena fer aquesta plataforma d'assaig per tenir tots els dubtes resolts.

El Govern del país defensarà que el que es faci, es faci de la millor manera, que es faci al costat del territori i amb les compensacions que pertoquin al territori.

Nosaltres hi volem dir molt, perquè això és a casa nostra.

Tot i que actualment hi ha un fort descontentament amb els parcs eòlics marins al territori, un cop s'aprovi el POEM, es farà una subhasta per adjudicar els projectes que es podria allargar fins al 2030.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia