Palamós obre una nova convocatòria d'ajuts per a la rehabilitació de façanes

Palamós

Data: 14/06/2024

Palamós ha obert una nova convocatòria d'ajuts per a la rehabilitació de façanes, supressió de barreres i desmuntatge d'estructures. Les subvencions es poden demanar fins al 30 de setembre. Les persones interessades hauran de presentar les sol·licituds a la seu electrònica de l'Ajuntament o bé al registre municipal.

L'Ajuntament de Palamós ha obert, un any més, el termini de sol·licituds d'ajuts per a la rehabilitació de façanes, desmuntatge d'elements fixos d'estructures situades a la via pública, i per a la millora de l'accessibilitat i supressió de barreres de les activitats obertes al públic.
Aquests ajuts es poden demanar fins al 30 de setembre. Les persones interessades a rebre algun d'aquests ajuts, hauran de presentar les sol·licituds a la seu electrònica de l'Ajuntament (seu .palamos.cat ) o bé al registre municipal.

El pressupost municipal destina enguany un total de 18.000 € a aquests ajuts, que s'atorgaran per concurrència no competitiva. Es subvencionaran obres o treballs que s'hagin portat a terme, al municipi, entre l'1 d'octubre de 2023 i el 30 de setembre de 2024.

Els ajuts per a la rehabilitació de façanes, amb un import global de 15.100 €, tenen com a objectiu fomentar l'arranjament i millora de l'estat exterior dels immobles del municipi. Aquest tipus d'ajut va adreçat a immobles residencials de fins a vuit habitatges, amb més de 20 anys d'antiguitat i que no hagin estat rehabilitats en els darrers 10 anys.

Les subvencions per a la millora de l'accessibilitat de les activitats obertes al públic, amb un pressupost global de 1.500 €, són destinades a l'arranjament interior d'aquests locals, fomentant la supressió de barreres arquitectòniques.
Finalment, la tercera i darrera línia d'ajuda, i amb un pressupost total de 1.400 €, és destinada al desmuntatge d'elements fixos d'estructures situades a la via pública.

L'import dels ajuts econòmics seran de fins al 50% del cost de l'execució, i de fins al 100% de l'import de la taxa per la tramitació de la comunicació o llicència urbanística, amb un màxim global de 2.500 € en el cas de la sol·licitud referida a la rehabilitació de façanes.
Pel que fa al desmuntatge d'estructures a la via pública, l'ajut econòmic màxim se situa en els 1.400 €, i en el de la supressió de barreres arquitectòniques, de 1.500 € per sol·licitud.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia