L'Estartit busca una millora urbana de la zona comercial

INTERVÉ: Anna Sabrià, arquitecta

L'Entitat Municipal Descentralitzada de L'Estartit ha encarregat un estudi per millorar la qualitat urbana del centre comercial de la població que ha estat presentat públicament aquest dimarts. 

Un equip pluridisciplinar integrat per experts en turisme, comerç i arquitectura ha fet un estudi per veure com L'Estartit pot atreure turisme de qualitat actualitzant l'espai urbà

El diagnòstic és clar en aspectes molt concrets: per exemple, observa com hi ha un desordre important pel que fa a mobiliari urbà. S'aprecia que quan s'han de canviar elements com bancs, papereres o faroles es fa sense seguir cap criteri. Per això, entre les propostes més fàcils de fer  i amb un cost més baix hi ha la de crear un catàleg que unifici aquests elements. 

També es proposen modificacions de les ordenances que regulin un control sobre aspectes com la carta de colors dels exteriors dels edificis, l'arranjament de mitgeres, balcons i cadenys o la prohibició d'instal·lar els aparells d'aire condicionat a les façanes. 

En definitiva, es busca incidir en detalls que millorin la imatge dels entorns urbans públics de L'Estartit però, de passada, dels privats també. A més, es vol millorar la senyalística perquè tots aquells visitants que arribin al nucli ubiquin amb facilitat tots els serveis dels que disposen. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia