El Fesol de l'Ull Ros entra a la marca de garantia Empordà

Baix Empordà

Data: 20/12/2017

El Fesol de l'Ull Ros ja és un producte amb garantia Empordà. Els Consells Comarcals de l'Alt i el Baix Empordà i tres dels productors d'aquest llegum han oficialitzat l'entrada del producte a la marca de garantia productes de l'Empordà. 
 
Aquest llegum autòcton rescatat de l'oblit formarà part d'un selecte grup de productes 100% empordanesos al costat de l'Arrós de Pals, la ceba de Figueres,  la Gamba de Palamós, la butifarra dolça, els brunyols, el recuit de drap o la poma de 'relleno' de Vilabertran.
 
El fesol de l'Ull Ros és una variant autòctona i d'un alt valor gastronòmic, ja que porta vitamines, proteïnes i afavoreix a la digestió. És fàcil de coure i es pot consumir en mil i una receptes. 
 
En els  darrers anys aquesta varietat està renaixent coincidint amb el 'boom' dels productes de proximitat i l'impuls de cinc productors de la comarca amb el suport del Consell Comarcal del Baix Empordà. Es conrea de maig a octubre i està preparat per aguantar la calor o la tramuntana empordanesa. Té un procés de collita molt manual que no es pot mecanitzar i és sensible als condicionants meteorològics poc habituals com sequeres o inundacions. 
 
La qualitat del producte  ha cridat l'atenció del món gastronòmic local que hi veu un munt de possibilitats. 
 
La marca de garantia Productes de l’Empordà és una marca de garantia gestionada pels consells comarcals de l'Alt i el Baix Empordà i amb el suport d'un col·lectiu de productors, que té per objectiu personalitzar i reconèixer els productes propis de l’Empordà i ajudar a promocionar la seva comercialització. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia