Les Barques del Peix incorporen elements d'accessibilitat per a persones amb discapacitat

Palamós

Data: 23/11/2022

'Les Barques del Peix' configuren l'exposició flotant del Museu de la Pesca de Palamós. Recentment, han incorporat elements d'accessibilitat, tals com plafons en braille o sonoritzacions dels espais, perquè les persones amb discapacitats sensorials puguin efectuar amb autonomia les visites a les seves dependències.

Plafons en braille, que permeten conèixer la fisonomia de la teranyina anomenada 'Estrella Polar' o un audiovisual subtitulat i en llengua de signes, que introdueixen a l'usuari en l'ofici del mar, són algunes de les mesures recentment incorporades al Museu de la Pesca. L'equipament cultural de Palamós, en concret, ha instal·lat els elements a l'exposició flotant de 'Les Barques del Peix', després de finalitzar aquest estiu les tasques de conservació.

Primera visita amb alumnes sords
Una vintena d'alumnes sords del centre d'educació especial La Massana han visitat aquest dimarts les instal·lacions de la barca d'arrossegament 'Gacela'. Ho han fet amb el suport d'una guia, coneixedora del llenguatge de signes.

S'ha arrenjat l'interior de les embarcacions
La sonorització dels espais, els plafons informatius en braille i la subtitulació dels audiovisuals, complementen el també treball efectuat a l'interior de les embarcacions, tals com la millora de la museografia o la implementació de nous equipaments tècnics. El projecte ha tirat endavant gràcies al suport econòmic del Grup d'Acció Local Pesquer de la Costa Brava.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia