Gay de Liébana, Sor Lucía Caram i Miquel Pino seran al I Congrés d'Emprenedoria de Calonge

Gay de Liébana, Sor Lucía Caram i Miquel Pino seran al I Congrés d'Emprenedoria de Calonge
Calonge i Sant Antoni

Data: 26/11/2018

Enguany, i tenint en compte l’empenta de Calonge i Sant Antoni de voler esdevenir un territori fortament vinculat a l’emprenedoria, el municipi ha fet un gran salt pel que fa a l’organització de ponències sobre emprenedoria. A causa de l’èxit de les conferències magistrals impartides per l’empresari Emilio Duró l’any 2016, i pel comunicador Victor Küppers, el 2017, Sant Antoni de Calonge aposta ara amb convicció ideant un Congrés de dos dies amb una desena conferenciants de prestigi.

El dijous 29 i divendres 30 de novembre, el Palau Firal de Sant Antoni de Calonge acollirà doncs el I Congrés d’Emprenedoria, organitzat pel Viver i Plataforma d’Empreses del municipi, Alta Mar. Per l’escenari sonaran noms com els de José Manuel Gay de Liébana, o el de la monja dominica i activista cristiana, Sor Lucía Caram. El Congrés, que compta enguany amb un leitmotiv dedicat a la passió, estarà clausurat per la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón i Feixas.

Creixement i innovació, dos dels conceptes fonamentals en l’emprenedoria

Les sessions del matí de dijous, 29 de novembre, quedaran dividides en dues tipologies. Primerament, hi haurà la 'Sala Creix', destinada a aquelles empreses i emprenedors que tenen com a  principal objectiu, el de fer créixer el seu negoci. Per l’espai dedicat a temes de creixement passaran l’economista, Miquel Pino, per explicar quins són els cinc pilars que implementats amb passió fan rendible una empresa, i la consultora, Mónica Mendoza, que explicarà com vendre amb passió en aquests temps que corren.

En segon lloc, trobem un espai per tots aquells que vulguin innovar. La 'Sala Innova', comptarà amb la presència de l’especialista en màrqueting, Txell Costa, qui indicarà com crear una marca amb ànima i passió, i amb una taula rodona titulada: 'Empresaris amb passió per Calonge'. Aquest últim debat, format per la CEO de Cashkeeper, Alexandra Colls; la directora de màrqueting d’Artplay, Xantal Noëlle; i el director comercial de Casa Bona Pizzas, Ferran Salvatella; constata com tres joves, que no han nascut a Calonge i Sant Antoni, tot i que ara hi viuen, han trobat en el municipi una oportunitat d’inversió per establir-hi els seus negocis.

La xerrada de l’especialista en estratègia digital, Genís Roca; un concurs musical per emprenedors amb passió; i la conferència magistral 'Cuando las pasiones empresariales lideran el mundo', a càrrec de Gay de Liébana; tanquen el programa d’un dijous complet.

Emprenedoria i autoocupació femenina, un programa dedicat a les dones emprenedores

El divendres, 30 de novembre, el programa del Congrés està enfocat a com la dona pot fer-se més poderosa en els òrgans d’administració dels negocis. Les xerrades d’emprenedoria per dones, aniran a càrrec de la presidenta de l’Institut Català de la Dona, Núria Balada, qui exposarà la relació entre dones i emprenedoria; també de la presidenta de Dones pel Futur, Nuria Viñas, qui abordarà la temàtica de l’apoderament femení; i, per últim, de la monja argentina, Sor Lucía Caram, qui declararà com, amb compromís i actitud, es pot dur a terme un lideratge creïble.

Calonge i Sant Antoni, un territori emprenedor

L’energia i capacitat del municipi a esdevenir un territori emprenedor va molt més enllà de l’organització d’activitats al voltant del concepte de l’emprenedoria. La creació del Viver d’Empreses de Calonge i Sant Antoni, la ideació de l’espai coworking, Alta Mar, i el Congrés d’Emprenedoria d’enguany, són alguns dels resultats que, sens dubte, consoliden al municipi com un referent territorial de l’emprenedoria.

La iniciativa, per part de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, anomenada “Construïm Empresa”, posa a l’abast de petits empresaris o autònoms del municipi diferents serveis segons els seus objectius. Aquest projecte dóna suport de consultoria gratuïta a tots aquells emprenedors que vulguin créixer, iniciar-se o traspassar el seu negoci, mitjançant els programes “Inicia’t”, “Creix” i “Reempresa”. Per altra banda, el “Construïm Empresa” també ajuda a fer possibles noves idees de negoci, assessorant i acompanyant a tots aquells interessats que volen aterrar a Calonge amb l’objectiu de muntar una empresa.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia