El turista de Torroella i l’Estartit és català o francès, arriba en cotxe i va en parella

De les quaranta-cinc mil consultes ateses a l'Oficina de Turisme de l'Estartit i el Punt d'Informació Turística de Torroella de Montgrí, s'han extret diferents conclusions sobre el tipus de consulta que fan els turistes, d'on venen, com venen i amb qui viatgen. En trets generals, el resum de les estadístiques és que la majoria dels turistes que venen son català o francesos, arriben en cotxe privat i viatgen en parella.

El turista tipus que visita Torroella de Montgrí i l'Estartit és català o francès, arriba en cotxe i viatja en parella. Aquesta és una de les principals conclusions de la memòria turística del 2023 que recull les principals xifres i dades de l'any pel que fa a l'ocupació, consultes a l'Oficina de Turisme, serveis a les platges, activitats i comunicació.

Destaquen gairebé quaranta-cinc mil consultes ateses a l'Oficina de Turisme de l'Estartit i el Punt d'Informació Turística de Torroella de Montgrí. Xifres superiors a les recollides l'any passat i que certifiquen la recuperació postpandèmia que ja es va visualitzar la temporada anterior.

A l'Estartit, el turista francès és el que va realitzar més consultes amb 14.556, seguit del català amb 10.031, l'espanyol amb 4.265, l'holandès amb 1.630 i l'alemany amb 1.453.

Pel que fa al Punt d'Informació Turística de Torroella de Montgrí el turisme nacional va continuar essent el que va fer més consultes (58% del total). Seguits del francès amb un 18% de consultes i l'holandès, amb un 5,10% de consultes. Dins el mercat espanyol, com en el cas de l'Estartit, Bascos, madrilenys i aragonesos van liderar el top-3.

Aquest passat 2023 es van recollir un total de 374 enquestes a l'Estartit i 366 a Torroella. 312 dels enquestats van viatjar en parella, el que suposa més de la meitat. I 237 en família.

Gràcies a aquest recull també s'ha conegut que el mitjà més utilitzat per venir a Torroella de Montgrí i l'Estartit va ser el vehicle privat, amb 572 respostes en les enquestes.

Totes les xifres d'aquesta memòria es presenten en un acte oficial a la Sala d'Actes de l'EMD de l'Estartit.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia